Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП няма да участва в консултациите на ГЕРБ за нова Конституция

Политика

БСП няма да участва в консултациите на ГЕРБ за нова Конституция

Снимка:

БСП не подкрепя проекта нова Конституция и няма да участва в консултациите на ГЕРБ за конституционни промени, съобщи на извънредна пресконференция Янаки Стоилов от БСП, предаде БГНЕС.   

„Призоваваме гражданите и нашите симпатизанти открито да изразяват своето недоволство, включително в мирни протести, и да не участват в избори за ВНС. А парламентарните и извънпарламентарните партии да не участват в зле скалъпената конституционна инициатива“, призова още Стоилов.

„Повече от 40 дни в страната продължават протести срещу олигархичната власт на корумпираното управление на България с искане за оставки на правителството, на главния прокурор и провеждане на предсрочни избори. БСП споделя тези искания. В пореден опит да се задържи на власт председателят на ГЕРБ постави на карта едно от малкото ни достижения през последните десетилетия Конституцията на Република България“, пише още в позицията на социалистите.

По думите му Националният съвет на партията и ПГ на БСП в парламента ще приемат и допълнителна политическа позиция по въпроса.

Според Стоилов предложението за уж нова Конституция създава безконтролна възможност на едно ВНС „да ни заведе в конституционен тупик, а през това време развръзката на политическата криза ще се задълбочава и всички остри социално-икономически проблеми ще останат открити“.  

             


Коментари (6)

Решетников Румене, имаш 2 седмици да направиш държавен преврат. После отичаш в канализацията.
18.08.2020 15:06 / Отговор
ПОТВЪРЖДАВАМ! ТОЛКОВА Е ДАДЕНО И НА ЛУКАШЕНКО В БЕЛАРУС
АКО НЕ СЕ СПРАВЯТ-ИДВАТ "ВАГНЕР" И ИМ ВЗЕМАТ СКАЛПОВЕТЕ
18.08.2020 15:17
Българин БСП ОТКРИТО ВЕЧЕ ПОДКРЕПЯ ТЕРОРА ПО УЛИЦАТА !!!
18.08.2020 15:07 / Отговор
ПРИЗОВАВАВАЙТЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОСОЛСТВА ДА СПРАТ ПУЧА НА АЗИАТСКА РУСИЯ РЪКОВОДЕН ОТ БСП И ЧЕРВЕНИТЕ ГЕНЕРАЛИ ОТ ДС
18.08.2020 15:24 / Отговор
Хехехе, другари... Сърдитко Петко - празна му торбичка. Защото служебно правителство ще има... ама някой друг път!
18.08.2020 16:35 / Отговор
Мафиота Къде е мъжкаря с вдигнат юмрук?Скри се ,като мишок за пореден път!Сега изчаква покана от някое селско читалище,за да отиде на посещение и да се изкрещи срещу правителството и Борисов!Между другото,с какво се занимава президента,освен че мрази и критикува правителството?
19.08.2020 08:25 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още