Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП обвини Крум Зарков, че е ощетил държавата с 2 млн. лв.

Политика

БСП обвини Крум Зарков, че е ощетил държавата с 2 млн. лв.

БСП обвини Крум Зарков, че е ощетил държавата с 2 млн. лв. - Tribune.bg
Снимка:

„Изнесена бе информация за обявена обществена поръчка на 30 септември 2022г. от министър Крум Зарков за нуждите на ГДИН за снабдяване на затворите с газьол за отопление. С нея обаче се ощетява бюджета с 2 млн. лв.", Борислав Гуцанов от БСП.

„На 11 май е подписан договор с "М Форма", а дни по-късно е сменен източникът на цени, от които се прави отстъпката от цената на газьола от 3%. Разликата е 20%, тези 2 млн. Започва конкурсът открит при едни условия, след което те се променят. 2 млн. за доставка на газьол малко пари ли са. Ако по този начин се подхожда с другите субекти на МП, то много странни неща се случват", каза още Гуцанов.

Правосъдният министър Атанас Славов поясни, че поръчката е проведена открито, има сключен договор и е минала през контрол както пред Комисия за защита на конкуренцията, така и пред Върховния административен съд. „Решението е оставено в сила с решение на ВАС. В него се казва, че обявените от възложителя условия са достатъчно точни и ясни, както за доставка, така и за класиране на офертите. Възложен е одит за последните месеци, в средата на юли ще е готов и докладът. Изискал съм от главния секретар на ведомството доклад с подробна информация за цялата процедура при възможност ще ви го предоставя", увери правосъдният министър.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, Крум Зарков
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети