Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП обвини управляващите, че карантиниран депутат е осигурил кворум в зала

Политика

БСП обвини управляващите, че карантиниран депутат е осигурил кворум в зала

БСП обвини управляващите, че карантиниран депутат е осигурил кворум в зала - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите гледат като извънредна точка в дневния ред Бюджета за 2021 г.

БСП обвини управляващите, че председателството на Народното събрание е допуснало карантиниран депутат в зала, за да осигури кворум, стана ясно от изказване на социалиста Иван Ченчев. Той посочи, че от левицата ще информират РЗИ, ако това се окаже вярно при проверка на вота.

В отговор народният представител от ГЕРБ д-р Лъчезар Иванов отговори, че няма разпореждане от РЗИ въпросният депутат да бъде карантиниран.

Напрежението между депутатите от управляващите и опозицията се повиши, след като днес парламентът първоначално не събра кворум за започване на заседание. Беше дадена почивка, след което с гласовете на 121 народни представители Народното събрание започна работа.

Мнозинството прие да отпадне парламентарният контрол днес и депутатите да разгледат извънредно бюджетите на страната, на НЗОК и Държавното обществено осигуряване за 2021г. Това бе оспорено от социалистите Филип Попов и Георги Свиленски, тъй като не са минали 24 часа от гласуването на законопроектите в парламентарни комисии и това противоречи на Правилника за работа на парламента.

Председателката на парламента Цвета Караянчева обясни, че решението е взето на председателски съвет, на който ПГ на БСП не е участвала. Караянчева подложи на гласуване и предложението точката в дневния ред за първо четене на Бюджета на страната за 2021г. да отпадне, но мнозинството отхвърли предложението на социалистите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Пацо Какъв цинизъм!!!
Тъпите нагли безродници се борят със зъби и нокти НС да не може да работи!!! При това по въпроси с общонародни ползи, само и само да пречат на Правителството!!!
Баси и изродите! Няма такава Опозиция и в Африка, няма!
06.11.2020 10:39 / Отговор
chepay Shine the ophthalmoscope light into the patient s pupil at arm s length and observe the red reflex online cialis Mammalian hepatitis B X interacting protein HBXIP, also known as LAMTOR5 16, is a conserved protein among mammalian species and is frequently expressed in multiple tissues 17, 18
28.02.2024 22:13 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети