Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП обвини управляващите, че карантиниран депутат е осигурил кворум в зала

Политика

БСП обвини управляващите, че карантиниран депутат е осигурил кворум в зала

Снимка:

Депутатите гледат като извънредна точка в дневния ред Бюджета за 2021 г.

БСП обвини управляващите, че председателството на Народното събрание е допуснало карантиниран депутат в зала, за да осигури кворум, стана ясно от изказване на социалиста Иван Ченчев. Той посочи, че от левицата ще информират РЗИ, ако това се окаже вярно при проверка на вота.

В отговор народният представител от ГЕРБ д-р Лъчезар Иванов отговори, че няма разпореждане от РЗИ въпросният депутат да бъде карантиниран.

Напрежението между депутатите от управляващите и опозицията се повиши, след като днес парламентът първоначално не събра кворум за започване на заседание. Беше дадена почивка, след което с гласовете на 121 народни представители Народното събрание започна работа.

Мнозинството прие да отпадне парламентарният контрол днес и депутатите да разгледат извънредно бюджетите на страната, на НЗОК и Държавното обществено осигуряване за 2021г. Това бе оспорено от социалистите Филип Попов и Георги Свиленски, тъй като не са минали 24 часа от гласуването на законопроектите в парламентарни комисии и това противоречи на Правилника за работа на парламента.

Председателката на парламента Цвета Караянчева обясни, че решението е взето на председателски съвет, на който ПГ на БСП не е участвала. Караянчева подложи на гласуване и предложението точката в дневния ред за първо четене на Бюджета на страната за 2021г. да отпадне, но мнозинството отхвърли предложението на социалистите.  

 


Коментари (1)

Пацо Какъв цинизъм!!!
Тъпите нагли безродници се борят със зъби и нокти НС да не може да работи!!! При това по въпроси с общонародни ползи, само и само да пречат на Правителството!!!
Баси и изродите! Няма такава Опозиция и в Африка, няма!
06.11.2020 10:39 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още