Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП опитаха да оставят и останалите партии без пари, не мина

Политика

БСП опитаха да оставят и останалите партии без пари, не мина

БСП опитаха да оставят и останалите партии без пари, не мина - Tribune.bg
Снимка:

Менда Стоянова: Вглеждат се в нашите пари и по стар комунистически обичай искат да ги конфискуват

Депутатите отхвърлиха предложението на БСП неусвоените до 3 юни 2019 г. партийни субсидии да се върнат на държавния бюджет.

„БСП се вглежда в нашите пари и по стар комунистически обичай иска да ги експроприира“. Това беше коментарът на народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Бюджетна комисия Менда Стоянова във връзка с предложението на БСП.

Предложението беше направено от лидера на БСП Корнелия Нинова и група народни представители между двете четения на Закона за държавния бюджет. „За“ него гласуваха 67 народни представители, „против“ - 95 и „въздържали се“ - 8, с което той бе отхвърлен.

„Можем да продължим да се замеряме с различни факти от отчетите, които партиите публично оповестяват и които са на разположение на цялото общество, които са депозирани в сметната палата и по които Сметната палата е направила проверка за тяхното законосъобразно изразходване. Искам твърдо да кажа, че ПП ГЕРБ няма нито една забележка за това, че изразходва незаконосъобразно своите пари. Само че освен законосъобразно използване на парите има разумно използване на парите по стопански начин, от стопани на тези пари, мислейки не само за днешния ден, но и за бъдещето, съобразно неговата концепция“, коментира Стоянова.

„Понеже ГЕРБ е разходвал парите си разумно и понеже ГЕРБ е спазил закона за политическите партии, който го задължава да държи парите си в банки, за разлика от някои други, които имат милиони по касите си, затова сега БСП се вглежда в нашите пари и по стар комунистически обичай обича да експроприира парите на другите“, допълни тя.

Тя сравни дебата, който колегите ѝ от ляво водят до момента с думите на героя на Дани Де Вито от филма „Парите на другите“: „Има едно нещо, което харесвам повече от парите и това са парите на другите“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати