Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП отидоха при Денков заради МОЧА. Твърдят, че паметникът ще бъде нарязан

Политика

БСП отидоха при Денков заради МОЧА. Твърдят, че паметникът ще бъде нарязан

БСП отидоха при Денков заради МОЧА. Твърдят, че паметникът ще бъде нарязан - Tribune.bg

Депутатите на БСП отидоха на среща с премиера акад. Николай Денков, за да поискат от него да спре демонтирането на Паметника на Съветската армия. Той обаче не ги прие, съобщи БГНЕС. 

„Сега отиваме на среща при министър-председателя, от когото ще искаме незабавно да извика при него областния управител и да спрат всякакви безумия, които се случват в центъра на София“, обяви Георги Свиленски.

Според социалистите има нов план за бъдещето на монумента - не да бъде демонтиран  и преместен, а - нарязан.

„Идеята за това паметникът да бъде демонтиран вече е сменена с идеята да бъде нарязан, тъй като кранът не може да го отмести, т.е това, което са ви говорили досега, че ще бъде демонтиран и пратен в музея на социалистическото изкуство има друга позивна. До петък им е даден срок да бъде нарязан и разрушен. Ние няма да приемем това“, обясни Георги Свиленски.

Рано тази сутрин край паметника бе докаран кран, който да започне свалянето на фигурите на върха.

Според Свиленски машината е незаконна, няма регистрации в Агенцията по метрология. Няма документи за монтаж и демонтаж. Хората, които работят нямали каски, а имало само 300 човека полиция.

„Сезираме сме съда и прокуратурата. Сега отиваме при Денков и да извика областния управител. Големият скандал е, че човекът от областната управа, който е директор на дирекция или каквата му е длъжността си пзоовли в центъра на София да упражни агресия и хулигански прояви. Може да ги сравним с БФС. Служителят продължи да натиска оградата. Чувам твърдения, че съм се самонаранил.  Сам съм се блъскал в оградата“, добави Свиленски.

Депутатът е пуснал жалба в полицията и има медицинско свидетелство. Иска виновният да чисти пространството около паметникът, след като всичко приключи. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети