Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП пак в избори от декември, през април – вотът за лидер

Политика

БСП пак в избори от декември, през април – вотът за лидер

БСП пак в избори от декември, през април – вотът за лидер - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се заседанието днес да бъде напрегнато за социалистите

БСП отново влиза в избори. От 1-ви декември ще се проведе вътрешнопартиен вот. Трябва да се проведат отчетно-изборните конференции по места преди конгреса и да има пряк избор на лидер догодина през април. Това предвижда план-графикът, който ще бъде обсъден от Националния съвет днес, съобщава Дарик.

По устав БСП избира органите си на всеки 4 г., което се пада през 2020 г. Затова от 1 декември до края на февруари ще се проведат събранията на основните партийни организации и на общинско ниво, а след това през март - областните конференции.

През април пък трябва да се проведе прекият избор на лидер, който бе въведен по настояване на Корнелия Нинова. За да има вътрешно гласуване обаче, трябва да се приеме специален правилник. Конгресът постави задачата на Националния съвет и се очаква документът да е готов за следващия пленум през декември.

Очаква се днешното заседанието на Националния съвет да бъде напрегнато. От вътрешната опозиция на Нинова вече са подготвили алтернативен доклад за представянето на партията на местните избори, с който искат оставката на лидерката и на предизборния щаб. Документът е подписан от близо 50 червени опозиционери.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети