Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП-Пловдив свали политическото си доверие от „Позитано“20

Политика

БСП-Пловдив свали политическото си доверие от „Позитано“20

БСП-Пловдив свали политическото си доверие от Позитано20 - Tribune.bg
Снимка:

Действията на ръководството нарушавали Устава на партията

Градският съвет на социалистите в Пловдив свали политическото си доверие от Изпълнителното бюро на БСП на извънредно заседание снощи, съобщава "24 часа". Това става в отговор на решението на Бюрото на Корнелия Нинова да предложи на Националния съвет пловдивският лидер Георги Гергов да бъде изключен от партията.

Мотивите за единодушното решение на пленума на БСП-Пловдив да свали политическото си доверие от "Позитано" 20 са: системно нарушаване на Устава на Партията, некомпетентно ръководене и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията.

"Социалистите от областта и страната не могат и не бива да останат безучастни срещу това арогантно погазване на уставните принципи и норми, които са организационният и морален фундамент на БСП. В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история", категорични са от БСП-Пловдив. Социалистите под тепетата заявяват, че се разграничават от действията на ръководството, които дори противоречат на Устава на партията.

"Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия", се посочва още в документа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

хехехе, другари... Карате ли се, карате ли се?! Давайте все така - Бойко харесва това...
06.01.2021 12:04 / Отговор
честето тъпаци. какви 21 процента най много 12.
06.01.2021 12:56 / Отговор
Нама да са 12, ако народът отиде да гласува. Само, че за съжаление, избирателната активност отново ще е ниска и това ще вдигне резултата и на БСП и на ДПС. Техният електорат пуска бюлетините под строй.
06.01.2021 18:00
Дамян Корнелия Нинина
07.01.2021 19:11 / Отговор
Марин Корнелия Нинина трябва да си отиде, нов лидер им трябва на БСП
07.01.2021 19:12 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати