Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Д-р Костадин Ангелов в НС: В случая говорим за нова инфекция, която е непозната на човечеството

Политика

Д-р Костадин Ангелов в НС: В случая говорим за нова инфекция, която е непозната на човечеството

Снимка:

БСП поиска актуализация на Националния план за готовност при грипна епидемия

БСП поиска актуализация на Националния план за готовност при грипна епидемия, за да „има ред, предвидимост и отговорни лица в правителството и да не се допуска паника и хаос“, настоя  Корнелия Нинова на парламентарен контрол.

В отговор здравният министър д-р Костадин Ангелов изтъкна, че става дума за план, който е за поведение по време на грип.

„Този план е на бюрото ми. Ежедневно го разискваме и гледаме от този план кое може да бъде заимствано и кое не. В случая не говорим за грип. В случая говорим за нова инфекция, която е непозната на човечеството и за която науката има над 40 хил. публикации, които са разнопосочни. В началото говорихме, че това е респираторен вирус и очаквахме поведението на този вирус да бъде такова“, посочи Костадин Ангелов.

По думите му в лечебните заведения, където има затруднения, са предприети адекватни действия за увеличаване на болничните легла.

„По отношение на организацията на здравната система искам да ви уведомя, че в България има достатъчно легла и достатъчно медицинска апаратура, необходима и достатъчна за лечението на всички български граждани от всички области и всички лечебни заведения в страната“, допълни министърът. Според него и по отношение на медикаментите страната ни е обезпечена.

„Благодаря ви, че си сложихте маските. Виждам, че без маски са само лекарите. В самото начало, когато започна епидемията с COVID казахме, че тази битка ще се спечели с разум, интелект и дисциплина. Не съм убеден, че някоя от трите гаранции за успех в тази битка ние спазваме на 100 %. От тази най-висока трибуна искам да кажа на всички български граждани, че нямаме никакви притеснения по отношение на плановете или действията, които предприемаме ежедневно“, подчерта здравният министър.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още