Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Д-р Костадин Ангелов в НС: В случая говорим за нова инфекция, която е непозната на човечеството

Политика

Д-р Костадин Ангелов в НС: В случая говорим за нова инфекция, която е непозната на човечеството

Д-р Костадин Ангелов в НС: В случая говорим за нова инфекция, която е непозната на човечеството - Tribune.bg
Снимка:

БСП поиска актуализация на Националния план за готовност при грипна епидемия

БСП поиска актуализация на Националния план за готовност при грипна епидемия, за да „има ред, предвидимост и отговорни лица в правителството и да не се допуска паника и хаос“, настоя  Корнелия Нинова на парламентарен контрол.

В отговор здравният министър д-р Костадин Ангелов изтъкна, че става дума за план, който е за поведение по време на грип.

„Този план е на бюрото ми. Ежедневно го разискваме и гледаме от този план кое може да бъде заимствано и кое не. В случая не говорим за грип. В случая говорим за нова инфекция, която е непозната на човечеството и за която науката има над 40 хил. публикации, които са разнопосочни. В началото говорихме, че това е респираторен вирус и очаквахме поведението на този вирус да бъде такова“, посочи Костадин Ангелов.

По думите му в лечебните заведения, където има затруднения, са предприети адекватни действия за увеличаване на болничните легла.

„По отношение на организацията на здравната система искам да ви уведомя, че в България има достатъчно легла и достатъчно медицинска апаратура, необходима и достатъчна за лечението на всички български граждани от всички области и всички лечебни заведения в страната“, допълни министърът. Според него и по отношение на медикаментите страната ни е обезпечена.

„Благодаря ви, че си сложихте маските. Виждам, че без маски са само лекарите. В самото начало, когато започна епидемията с COVID казахме, че тази битка ще се спечели с разум, интелект и дисциплина. Не съм убеден, че някоя от трите гаранции за успех в тази битка ние спазваме на 100 %. От тази най-висока трибуна искам да кажа на всички български граждани, че нямаме никакви притеснения по отношение на плановете или действията, които предприемаме ежедневно“, подчерта здравният министър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети