Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП поиска оставката на Стойчо Кацаров: Не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава

Политика

БСП поиска оставката на Стойчо Кацаров: Не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава

БСП поиска оставката на Стойчо Кацаров: Не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава - Tribune.bg

Изпълнителното бюро на БСП излезе с остра позиция срещу Стойчо Кацаров. Повод са обявените вчера мерки, които общо взето включват въвеждане на „зелен сертификат“. Според социалистите ваксинирането е доброволен акт, а въпросният сертификат е необмислен и неприемлив начин, който е неработещ.

Ето и позицията на БСП:

Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на "зелен сертификат" по този необмислен начин е неприемливо и неработещо.

Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани?

Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети