Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова с „конкретен и ясен план“ как ще управлява първите 100 дни: Ще внася руски и китайски ваксини

Политика

Нинова с „конкретен и ясен план“ как ще управлява първите 100 дни: Ще внася руски и китайски ваксини

Нинова с конкретен и ясен план как ще управлява първите 100 дни: Ще внася руски и китайски ваксини - Tribune.bg
Снимка:

Здравеопазване, социална политика, финанси и образование са приоритетните сектори за левицата

При спечелване на изборите сме готови с конкретен и ясен план за управление в първите 100 дни, посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова при представяне на предизборната програма.

„Необходими са решителни действия за опазване здравето на хората, възстановяване на икономиката, гарантиране на работни места и доходи. Ние имаме решения. При спечелване на изборите сме готови с конкретен и ясен план за управление в първите 100 дни, най-важните. Този план е направен с грижа за хората и е ориентиран в четири сектора”, коментира Нинова. За нея това са най-важните мерки в момента и тя се ангажира да изпълни всяка точка от програмата.

„За първите 100 дни сме ориентирани към здравеопазване, социална политика, доходи и работни места, икономика, финанси и образование", уточни Нинова.

Тя се спря на приоритетите в здравния сектор, сред които очерта намаляването на ДДС на лекарствата от 20% на 9%, безплатните лекарства за децата до 14 г., началото на преговорите за внос на китайската и руска ваксини, с цел хората да имат реален избор, преобразуването на болниците от търговски дружества в лечебни заведения, забрана за продажба на болници и др.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп