Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП продължава да мисли за подкрепа към ИТН

Политика

БСП продължава да мисли за подкрепа към ИТН

БСП продължава да мисли за подкрепа към ИТН - Tribune.bg

Ако социалистите вземат мандат ще предложат да продължи служебният кабинет на Румен Радев

След повече от 4 часа разговори, Националният съвет на БСП намира, че в политическата декларация на ИТН не са отразени предложенията на социалистите.

„Има фиксирано преразпределение на разходите на бюджета, ние сме за по-голям процент от БВП за разходи, каза Нинова. НС реши да продължи разговорите по политическата декларация и да има писмен документ за нашите продължения и, че те ще бъдат изпълнени“, заяви Корнелия Нинова и уточни, че съвещанието с ръководния орган на червените все още не е приключило.

Тя подчерта, че се очаква и окончателното решение на социалистите, като вероятно това ще бъде при гласуването на кабинета на ИТН в пленарна зала.

„Оставаме на позиция, че нямаме предложения за министри, но държим в документа по-коректно да са нанесени резултатите от нашите преговори. Ако въпреки всички усилия, не се стигне до кабинет и, ако стигне до нас мандатът, ще предложим този служебен кабинет за редовен“, заяви Нинова и отрече да е имало някакъв натиск от страна на Румен Радев да не подкрепят ИТН, за да може да продължи управлението на назначените от него хора. 

Соцлидерката загатна, че е имало разисквания и на министрите, като някои не са били одобрени от Националния съвет на БСП, но не пожела да даде повече информация.

"Ще продължим разговорите с “Има такъв народ” по тази политическа декларация. Тя да бъде основата за един писмен документ, на който ние държим - той да гарантира, че нашите предложения ще бъдат изпълнени и ще ги има черно на бяло. Но да продължим разговорите с тях по тази декларация, да обсъдим възможни допълнения и корекции от наша страна и на един следващ етап да се произнесем окончателно", допълват още социалистите.  
 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети