Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП с фалшива новина за ЦИК

Политика

БСП с фалшива новина за ЦИК

БСП с фалшива новина за ЦИК - Tribune.bg
Снимка:

Асоциацията на европейските журналисти опроверга Нинова, че ги подкрепя за смяна на състава

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) опроверга БСП и Корнелия Нинова. Оказва се, че столетницата е пуснала прессъобщение с невярна информация. Социалистите са съобщили, че имат подкрепата на АЕЖ за промяна на състава на ЦИК.

„АЕЖ-България не е заемала позиция по отношение на състава на ЦИК“, се посочва в опровержението.

Представители на Асоциацията са се срещнали днес с лидера на БСП Корнелия Нинова и с депутатката Елена Йончева. След срещата от „Позитано 20“ са изпратили съобщение до медиите, в което твърдят:

„С представителите от Асоциацията на европейските журналисти-България беше обсъден и въпросът за честността на изборите. От Асоциацията и БСП се обединиха, че смяната на ЦИК трябва да се случи, защото така е регламентирано в закона. Нинова призова за обща и надпартийна позиция по този въпрос“.

„Този въпрос обаче не е от компетенциите на Асоциацията на европейските журналисти и нито сега, нито в бъдеще АЕЖ  би заела позиция по темата. Единствените въпроси, които са в полето на действие, са тези, засягащи свободата на изразяване и състоянието на медийната среда. По тази причина, АЕЖ държи да опровергае твърдението от съобщение до медиите на БСП, изпратено в понеделник, че е подкрепила смяната на състава на ЦИК“, опровергават информацията от АЕЖ. От там посочват, че тема на разговора са били промените в Закона за личните данни. От БСП ги уверили, че макар да са гласували в подкрепа на промените, сега ще сменят позицията си по темата.

Впоследствие в съобщението, качено на сайта на БСП за срещата, липсваше частта за ЦИК.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, ЦИК, АЕЖ

Коментари (1)

месара то на бсп_то всички новини са фалшиви, както и самата партия де!
12.02.2019 19:09 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети