Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП с писмо до Гешев за нарушения при строителството на оградата с Турция

Политика

БСП с писмо до Гешев за нарушения при строителството на оградата с Турция

БСП с писмо до Гешев за нарушения при строителството на оградата с Турция - Tribune.bg
БГНЕС

Корнелия Нинова пита главния прокурор Иван Гешев какво било станало с разследването за строежа на оградата на българо-турската граница. Лидерът на партията припомни, че преди 5 години левицата е сезирала предишния главен прокурор Сотир Цацаров за нарушения и злоупотреби.

„2017-а – 2022-ра – 5 години: нищо. При очевидни факти за закононарушения, за платени суми, за неизправни съоръжения. А вие виждате и кадри, че през тази ограда може да се минава и със стълба, може и да се реже с ножица - това не е ограда. Милиони потънаха там, ние твърдим - в корупционна схема. И докато няма носене на отговорност, докато няма възмездие, хората никога няма да имат чувство за справедливост в държавата, каза Корнелия Нинова.

Тя определи изслушването на Иван Демерджиев като „безплодно”, без решения и с прехвърляне на отговорности.

Нинова поиска драконовски мерки и да настоя за контрол за изпълнението на наказанията. 

По темата с мандатите лидерът на БСП повтори, че ще изчака. тя изрази надежда, че може да се състави правителство. С първия мандат - ГЕРБ да казват, но без нас.  

„Имаме различия с ГЕРБ, но се надяваме да постигнем съгласие по някои от мерките. ГЕРБ смята, че е редно да се удължи бюджетът, но според нас това означава замразяване на доходите при растящи цени. Г-н Борисов го играе добрият Дядо Мраз, като каза, че и социалния пакетна БСП ще приемем", коментира Нинова.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети