Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП с позиция за казуса Петков: Подписал е декларация с невярно съдържание, политическият му проект е заченат с лъжа

Политика

БСП с позиция за казуса Петков: Подписал е декларация с невярно съдържание, политическият му проект е заченат с лъжа

БСП с позиция за казуса Петков: Подписал е декларация с невярно съдържание, политическият му проект е заченат с лъжа - Tribune.bg
Снимка:

Трима от БСП, които са част и от Инициативния комитет на Румен Радев излязоха с остра позиция срещу Кирил Петков. Поводът е решението на Конституционния съд, което ясно казва, че бившият служебен министър не е имал право да заема този пост, тъй като е бил канадски гражданин.

Според Кристиан Вигенин, проф. Гайдарски и Ирена Анастасова е неприемливо Инициативният комитет на Радев да се включва почти неприкрито в кампанията на Кирил Петков и неговата партия. Също така тримата социалисти се обявяват против внушението, което Петков направи по-рано, че решението на КС ограничава правата на българите, живеещи в чужбина.

„Казусът тук не засяга стотиците хиляди български граждани, защото те не са извършили престъпление. Кирил Петков, независимо при какви обстоятелства, е подписал декларация с невярно съдържание, благодарение на което стана министър. Благодарение на участието си в правителството си създаде популярност, която експлоатира в настоящата кампания. Това е политически проект, заченат с лъжа, но с претенции за почтеност. Този факт беше констатиран недвусмислено днес от Конституционния съд“, пишат в своята позиция социалистите.

Те подчертават, че не очакват от ИК да оправдава Петков, а самият той трябвало да се извини на Радев, че го е подвел и днес неговите действия се отразявали негативно върху предизборната му кампания.  

Припомняме, че преди седмици Румен Радев поиска от КС да прекрати делото срещу Кирил Петков, тъй като той вече не изпълнявал длъжността си на служебен министър. Кандидат-президентът, който го и назначи на този пост нееднократно пък е заставал зад Петков в негова защита, а днес заяви, че решения на КС не се коментират. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети