Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП се събират на „Позитано“, неофициално Нинова иска две от министерствата на ИТН

Политика

БСП се събират на „Позитано“, неофициално Нинова иска две от министерствата на ИТН

БСП се събират на Позитано, неофициално Нинова иска две от министерствата на ИТН - Tribune.bg
Снимка:

Откъсването на партията на Слави Трифонов от коалицията овакантява четири министерски поста – енергетика, външни работи, спорт и регионално развитие

Националният съвет на БСП се събира в централата на партията на ул. „Позитано“ 20. В официалната програма на социалистите е обсъждане на  актуализацията на държавния бюджет през месец юни и предложенията на БСП по актуализацията на Закона за държавния бюджет, Закона на бюджета на ДОО и Закона за бюджета на НЗОК.

В дневния ред ще залегнат още и темите за актуалната политическа обстановка в страната и позициите на Националния съвет на БСП, както и подготовката за местните избори през 2023 г., съобщиха от партията.

Неофициално Корнелия Нинова е казала на свои съпартийци, че правителството не пада, а БСП ще вземе поне две от четирите министерства на ИТН.

Вчера депутатът от БСП Александър Симов отрече, че още министри ще е условие на партията, за да не досвалят кабинета. Той заяви, че въпросът кой ще заеме министерските места след подадените оставки все още не е обсъждан.

„БСП може да бъде полезна във всяка една сфера. Не вярвам ПП да вземе всички овакантени министерства без обсъждане. БСП няма да иска министерства самоцелно, за да не напусне коалицията“, заяви той в предаването „Офанзива“ по NOVA NEWS.


Топ новини

виж още
Актуална тема