Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП се среща с ДБ и отцепниците от ИТН

Политика

БСП се среща с ДБ и отцепниците от ИТН

БСП се среща с ДБ и отцепниците от ИТН - Tribune.bg
Снимка:

БСП ще проведе преговори с „Демократична България“ и независимите депутати в парламента. Разговорите са третите консултации в опит за реализиране на третия мандат и създаване на кабинет в рамките на 47-то Народно събрание.

В понеделник президента Румен Радев връчи папката с мандата на БСП и Левицата проведе консултации с ПП и ИТН. След разговорите с формацията на Петков и Василев лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че срещата е минала добре и двете политически сили са препотвърдили управленската програма. По време на разговорите от своя страна ПП поставиха условие да има работещо антикорупционно мнозинство в парламента, да се приеме законът за КПКОНПИ и се избере Бойко Рашков за шеф на комисията.

След срещата с ИТН стана ясно, че с БСП са се договорили да работят по управленската програма, изработена от БСП, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, като ИТН са предложили някои допълнения.

По думите на Тошко Йорданов не са били чертани червени линии, не са били обсъждани и структура и състав на Министерския съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати