Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП ще е медиатор и ще покаже как трябва да се води диалог, каза Явор Божанков

Политика

БСП ще е медиатор и ще покаже как трябва да се води диалог, каза Явор Божанков

БСП ще е медиатор и ще покаже как трябва да се води диалог, каза Явор Божанков - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът-социалист се опасява, че при нови избори ГЕРБ може да са първи

„Ако третият мандат ни бъде връчен ще предложим основата на служебния кабинет и ще водим разговори и за кадровия състав. Философията на служебния кабинет е нашата основа, защото то обедини хора с различни разбирания с една цел – да променят управлението на страната, да извадят истината за управлението на ГЕРБ и да начертаят пътя за промяна“, заяви депутатът на БСП Явор Божанков.

Според него при нови предсрочни избори социологията показва, че ще влязат същите политически сили, но с няколко риска: „Възможно е ГЕРБ да върнат първата си позиция, възможно е и да влязат радикални елементи. Но едно няма да стане – няма да направим реформи, няма да се подготвим за трите кризи, дори в дългосрочен план няма да променим съдебната система“, предупреди той.

В предаването „Събуди се“ депутатът от левицата обясни, че партиите не трябва да се намесват в работата на президента. По думите му, някои сили са се опитали да го направят, а по този начин се взривява диалогът.

„От „Демократична България“ го направиха още преди мандатът да бъде връчен, според мен, неправилен ход. Това бяха поставяне на условия и разделителни линии. Нашата роля и поведение ще бъде на медиатори и на политическа сила, която ще покаже как този диалог трябва да се води“, допълни той.

Според Явор Божанков трябва да си отговорим на въпроса дали ни трябва служебен кабинет и на второ място дали ни трябват нови избори.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети