Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП ще обяви водача на листата си за евродепутати до 15 март

Политика

БСП ще обяви водача на листата си за евродепутати до 15 март

БСП ще обяви водача на листата си за евродепутати до 15 март - Tribune.bg
Снимка:

Станеш зове за спасение на Европа от национализма

Водачът на листата на БСП с кандидати за евродепутати ще бъде определен до 15 март. Това съобщи зам.-председателят на партията Деница Златева. Тя води делегацията на БСП на предизборния конгрес на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Мадрид, Испания.

Водеща тема в кампанията на БСП за европейските избори ще бъде борбата с неравенствата, заяви Деница Златева. В края на януари приехме нашата предизборна платформа, основната тема е свързана с изграждането на по-справедлива и по-социална Европа, което изцяло се припокрива с основния акцент в манифеста на ПЕС - за нов европейски социален договор, посочи Златева.

Днес конгреса на ПЕС в Мадрид прие манифеста за изборите, озаглавен "Нов социален договор за Европа", като акцент беше поставен върху темите за борбата с неравенството, социалната справедливост, сближаване и солидарност между регионите и гражданите на Европа.

„Днес, както казва кандидатът ни за президент на Европейската комисия Франс Тимерманс, битката е за душата на Европа, която е безценна. Наша мисия и отговорност е да я спасим от национализма. Не можем да стоим безучастни, гледайки този съюз между ЕНП и националистите", обяви Сергей Станишев по време на речта си.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати