Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП ще опита с третия мандат – предлага Асен Василев за премиер, ако НС подкрепи управленската програма

Политика

БСП ще опита с третия мандат – предлага Асен Василев за премиер, ако НС подкрепи управленската програма

БСП ще опита с третия мандат – предлага Асен Василев за премиер, ако НС подкрепи управленската програма - Tribune.bg
Снимка:

БСП ще опита да реализира третия мандат. В подкрепа на това решение са гласували 96 от членовете на Националния съвет, 15 са били против, а двама са се въздържали.

Корнелия Нинова обясни, че е била изготвена управленска програма, която влиза като проект за решение на НС в четвъртък. Тя е с хоризонт 6 месеца, съдържа 79 точки и ще търси подкрепата на 121 депутати. 

„Ако програмата събере необходимото мнозинство, на следващия ден внасяме кандидат за премиер - той ще бъде Асен Василев”, обяви Нинова.

Ако програмата не събере мнозинство, връщаме мандата неизпълнен в петък, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Първо продължаваме борбата с корупцията, в програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и за неин председател Бойко Рашков”, заяви Нинова.

„Второ, в икономическата част закони и мерки за стабилизиране на икономиката. Трето, подкрепа на семействата и домакинствата в тежките месеци. Четвърто, закони да се приемат по Плана за възстановяване и устойчивост, за да иума финансиране на мерките. Очакваме програмата да бъде подкрепена от мнозинство, институционално и отговорно за законите, които да се приемат в следващите месеци”, каза Нинова.

Ще внесем и проект за решение за удължаване срока на работа на НС с оглед на важните и спешни решения, добави тя след Националния съвет на партията. 

Законодателната програмата е била одобрена от ПП, ДБ и БСП. А номинацията за премиер е получила съгласието на Асен Василев.

„Първо политиките, а после хората”, заключи Нинова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети