Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП ще си сътрудничи с „Демократична България“ на ниво експерти за честни избори

Политика

БСП ще си сътрудничи с „Демократична България“ на ниво експерти за честни избори

Снимка:

„Поканихме и Мая Манолова, но тя изобщо не отговори“, каза Корнелия Нинова

БСП ще си сътрудничи с „Демократична България“ на ниво експерти – ще си помагат взаимно с членовете в секционните комисии, със застъпници и наблюдатели, и с тяхната платформа „Ти броиш“, пише „24 часа“. Разговор за това е имала соцлидерката Корнелия Нинова с ръководството на партията.

Нинова разказа това по повод поканата, която БСП бе отправила към ДБ за включване в разговорите, които червените имат с партии и неправителствени организации за обсъждане на общи действия за честни избори. В момента се провежда третата такава среща, като дотук в инициативата са около 50 формации.

„Поканихме и Мая Манолова, но тя изобщо не отговори. Очевидно темата за общ фронт за честни избори не е интересна за нея“, каза Нинова.

Всички партии и организации, които се включат в инициативата на БСП, ще подпишат обща декларация. В нея се настоява веднага да бъде внесено за обсъждане в пленарната зала предложението на БСП за въвеждане на видеонаблюдение при броенето на бюлетините и съставянето на протоколите от изборния ден. „Внесохме го на 21 януари, но още не се гледа, явно управляващите се страхуват от истината за изборите“, коментира Нинова.

Според нея има достатъчно парламентарно време промяната в Изборния кодекс да се разгледа. „Когато има лобистки закон, сме виждали практики от управляващите един закон да се гледа и на 2 четения в един ден“, допълни лидерката.

Запитана дали в БСП трябва да има вътрешнопартийно допитване не само по темата за бъдеща управленска коалиция, но и за подкрепа за втори мандат на Румен Радев и Илияна Йотова, Нинова обясни, че такива важни въпроси се решават от колективните органи на партията. „Всеки, който има някакво предложение, да го внесе и Националният съвет ще реши“, допълни тя.

По-рано днес във фейсбук Кирил Добрев поиска да има вътрешно допитване за подкрепа за втори мандат на президента.  

 


Коментари (19)

най-после търкулило се гърнето и си намерило похлупака ! "Води ме , Портийо , води ме , под бойните си знамена
Свети с червеното си име , сред хилядите имена !
И ако нявга се забрави и почне да те клевети /пти женерал /,
Не го заплювай , той тогава не би заслужил "чест" такава
Дори на храчката / на Курнела / честта ! "
Редките лайна се надушват , но внимавайте да не стъпите в тях !
12.02.2021 16:07 / Отговор
цитат Във връзка с разпространена от медиите информация, съдържаща изявление на г-жа Корнелия Нинова, че се е "разбрала да си сътрудничи за честността на вота с Демократична България на експертно равнище" дължим да уточним следното:
Получихме писмо от г-жа Нинова за среща по темата за честността на вота. Отклонихме поканата, като заявихме, че БСП трябва да си свърши работата по опазване на вота чрез своите представители в секционните комисии - нещо, което е тяхно задължение, и че техните застъпници могат да качват копия на протоколите на платформата Ти броиш. Това може да направи всяка една партия и всяка НПО с наблюдатели. Винаги сме заявявали, че ще предоставим платформата на всички заинтересовани, за да улесним провеждането на независимо наблюдение на вота и за да популяризираме още повече битката за честни и свободни избори.
12.02.2021 17:30
Асен На всички е ясно, че няма да е само това и че Христо Иванов води ДБ право наляво.
12.02.2021 16:43 / Отговор
Киро Бизона Ристю Маджото е втора цедка АБПФК и от малко лайно е закърмен с помията на партията с главно “П“! Сега е станал слугинаж на червенобузестия разградски чукундур с вид, харизма и интелект на несръчен в свалките селски ерген, също втора цедка АБПФК! Сега двамцата, хванати за ръчички, ще изтичкат на Позитано да се цункат със стрина Курна и тук, и там, че и на други места! Ама те още не знаят, че на 05.04. същата стрина Курна ще бъде сложена на фурна от своите съпартийци, които имат голям опит в тези традиции, още от Татово време!
12.02.2021 17:31
КАК ЩЕ РЕАГИРАТ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ДЕМОКРАТИЧНО УБИТИТЕ В БЕЛЕНЕ И ПЕРСИН?... ГРАДСКАТА ДЕСНИЦА???
ЗА СРАМ ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!
АКО ИМА ПОЧТЕНИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ДБ........ -ПЛЮЙ СИ НА ПЕТИТЕ И БЪРЗО КЪМ ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ......
12.02.2021 16:47 / Отговор
Оставка! Отказът на прокуратурата да проведе разследване и да потърси отговорност на преките извършители и ръководителите, допуснали насилието срещу журналиста Димитър Кенаров, е престъпление срещу базовите ценности на България като правова и демократична страна, уважаваща човешкото достойнство. Това е поредното доказателство, че прокуратурата у нас служи не на обществото, а на овластените корупционери, не изпълнява закона, а директивите на Бойко Борисов и кръговете около него. При толкова ясни факти, това е безочлива демонстрация на обсебване на държавната власт за лично ползване.
12.02.2021 17:21 / Отговор
комунист Малко му е било на този мърляч, който никой никога не е чувал.
12.02.2021 17:44
ОСТАВКА НА ГРАДСКАТА ДЕСНИЦА............ ПРЕДАЛА ПАМЕТТА НА ИЗБИТИТЕ ОТ БСП/БКП...... А НА ТРОЛОВЕТЕ ИМ....... МОЩЕН СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИ ШУТ!!!!......
12.02.2021 18:21
Кой е тоя Димитър Кенаров. Някой от поръчковите протестъри, които се бутаха някой да ги набие за да пискат пред Европа за репресивния режим на Борисов. Защо не е отишъл да снима протестите в Русия и да реве, в Холандия да беше отишъл, в Германия? Някой ден наистина ще пострада от престъпление и ще търси помощ полицията и прокуратурата, с която се подиграваха, но дано не получи.
12.02.2021 18:58
Bad Co Съберат ли се на едно, комунисти и хомосексуалисти, нищо добро не очаква държавата! Доказани предатели и родоотстъпници! Едните се дупят за да се харесат "зарубежи", а другите се дупят за да се начешат! Погнусата е пълна!
12.02.2021 18:29 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още