Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП: Случаят с Християн Пендиков не е криминален, мотивът - системно засаждане на омраза

Политика

БСП: Случаят с Християн Пендиков не е криминален, мотивът - системно засаждане на омраза

БСП: Случаят с Християн Пендиков не е криминален, мотивът - системно засаждане на омраза - Tribune.bg
Снимка:

БСП осъди остро побоя над Християн Пендиков. Според зам.-председателят на НС и депутат на партията Кристиан Вигенин случаят не е криминален.

„Мотивацията за това престъпление се крие зад системното насаждане на омраза срещу България и срещу македонските граждани с българско самосъзнание. Ние осъждаме остро този случай и настояваме българските власти да предприемат по-активен и по-цялостен подход по отношение на Република Северна Македония.

Първо за противодействие на езика на омразата, за защита на правата на македонските граждани с българско самосъзнание, за оказване на натиск със съдействието на нашите партньори от ЕС и за стриктно изпълнение на поетите от Република Северна Македония ангажименти както пред България, така и пред ЕС”, заяви Вигенин. 

От партията поискаха този случай да стане достояние на международни организации като ОССЕ, която се председателства именно от Република Северна Македония. 

Социалистите призоваха властите в Скопие да се въздържат от изявления и действия, които не водят до решаване на проблемите, а да влоши диалога.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети