Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП в нарушение на правилника, излъчват закрито заседание на Народното събрание (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

БСП в нарушение на правилника, излъчват закрито заседание на Народното събрание (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

БСП в нарушение на правилника, излъчват закрито заседание на Народното събрание (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

Цялата група на БСП наруши правилника на Народното събрание и реши да излъчва на живо закритото заседание на парламента.

Припомняме, че като първа точка след гласуване беше решено да се разгледа ратифицирането за предоставяне военна помощ за Украйна. Поради разглеждането на класифицирана информация, точката беше закрита, а депутатите нямат право да излъчват. Кулоарите са затворени за журналисти и дори не се допускат външни лица, именно заради разпоредбите за закрито заседание.

От пленарна зала обаче, депутати от БСП решиха да излъчват на живо. 

Председателстващият Росен Желязков наложи глоба на Георги Гьоков, че излъчва заседанието въпреки правилника, което предизвика митинг от депутати на БСП и "Възраждане" с искане да се свика председателски съвет и да отпадне точката от дневния ред. 

До закрито заседание се стигна, защото служебният министър на отбраната Димитър Стоянов е засекретил документите с гриф "поверително". Предвид създалата се ситуация депутатът от ГЕРБ-СДС поиска заседанието да бъде открито, а поверителните документи да не се четат, което беше прието. От БСП се обявиха против и поискаха поименна проверка. След кратка почивка се реши заседанието да бъде открито. 


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети