Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП внася в НС референдума срещу джендър-идеологията

Политика

БСП внася в НС референдума срещу джендър-идеологията

БСП внася в НС референдума срещу джендър-идеологията - Tribune.bg
Снимка:

БСП-централа

Адвокат Шейтанов, съпредседател на изпълнителния комитет организиращ подписката за референдум относно джендър идеологията, заяви, че са събрани 208 269 подписа в срок от 3 месеца.

Днес, когато изтече срокът за събирането им, ръководството на парламентарната група на "БСП за България" обяви резултатите и внасянето на искането в Народното събрание. Те предлагат провеждането на национален референдум с въпрос "Подкрепяте ли въвеждането на забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола и с концепции за друг пол, различен от мъжки и женски, сред деца и ученици в образователната система на България?".

"С провеждането на референдума за джендър идеологията искахме да заострим вниманието на родителите“, поясняват още от БСП.

„Ние сме акцентирали върху прояви, които стигаха до нас чрез ученици и родители за опити да се прокарва джендър идеологията в училищата”, заяви Ирена Атанасова от БСП, цитирана от БГНЕС.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че събраните подписи позволяват да има дебат в пленарната зала относно въпроса за референдума.

“Като виждаме какво е отношението на мнозинството се съмнявам, че биха допуснали този референдум”, добави още тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети