Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП внесе в парламента решение за забрана на вноса от Украйна

Политика

БСП внесе в парламента решение за забрана на вноса от Украйна

БСП внесе в парламента решение за забрана на вноса от Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Парламентарната група на „БСП за България” внесе в деловодството на Народното събрание проект на решение за забрана за период от 6 месеца на вноса на селскостопанска продукция, а именно: пшеница, слънчоглед, сухо мляко и пчелни продукти.

„Длъжни сме да защитим българския национален интерес, българското земеделие и производство и здравето на хората. Настояваме това да бъде едно от първите решения на парламента”, заяви Корнелия Нинова при внасянето на законопроекта.

Припомняме, че земеделският министър Явор Гечев преди няколко дни обяви, че служебното правителство обмисля забрана на вноса на украинско зърно и храна, за да подпомогне местните зърнопроизводители. Той отправи критика към към Европейската комисия (ЕК), че не предприема мерки достатъчно бързо, за да предпази българските земеделци от загуби в резултат на безмитния внос на зърно, слънчоглед и други продукти от Украйна.

Коментарите на Гечев идват, след като Полша и Унгария съобщиха в събота, че забраняват вноса на украинско зърно. На следващия ден Европейската комисия излезе с позиция, с която отхвърли тези забрани и припомни, че отделните държави членки на Европейския съюз (ЕС) не могат да правят търговска политика.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети