Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП заплаши в декларация: Ако дадем оръжия за Украйна, напускаме коалицията

Политика

БСП заплаши в декларация: Ако дадем оръжия за Украйна, напускаме коалицията

БСП заплаши в декларация: Ако дадем оръжия за Украйна, напускаме коалицията - Tribune.bg
Снимка:

БСП тропна по масата и чрез декларация от трибуната на Народното събрание ясно заяви, че ако темата за военна помощ за Украйна продължава, то те ще напуснат коалицията.

„Вторачването за военна помощ за Украйна е необяснимо. Подкрепяме всичко, но без доставката на смъртоносни оръжия. Не толкова заради нашите убеждения, а защото е в интерес на България да подхожда предпазливо и да не върви срещу мнението на голяма част от българите. Ако тази позиция бъде ревизирана, то нашето участие в коалицията ще бъде ревизирано“, заяви Кристиан Вигенин.

В декларацията от името на група той поиска правителството да помисли за финансова помощ към Украйна. Вигенин подчерта, че страната ни никога не е участвала във финансиране на въоръжаване за Украйна и „не сме изпратили и един куршум“ във войната там.

По думите му правителството внимателно трябва да преценява и налаганите санкции, защото те ще ни ударят икономически, като трябва да се помисли и за бежанския поток и децата, защото напрежението вече растяло.  

Справка в сайта на Народното събрание показва, че комисия по външни работи е отменена. В нея трябваше да се гледат именно предложенията на ГЕРБ и ДБ за предоставяне на въоръжение на Украйна. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати