Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП започва разговори с всички партии

Политика

БСП започва разговори с всички партии

БСП започва разговори с всички партии - Tribune.bg

Корнелия Нинова призова Кирил Петков да докаже, че сме изнасяли оръжие

„Националният съвет ни даде мандат да започнем разговори с всички парламентарно представени партии за съставяне на правителство. Ще поканим лидерите на лидерска среща и ще поставим въпроса дали има желание за съставяне на правителство”. Това каза Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

Тя се обяви за честен и прозрачен разговор с другите партии. По думите ѝ трябва да се обсъди какво да бъде реализирането на кабинета, ако се стигне до правителство. Нинова посочи, че няма да търсят разделителните линии по време на разговорите.

„Няма да бавим процеса и в следващите дни ще  стартираме разговорите”, каза още Нинова. Тя определи, като добро начало, че всички партии са заявили готовност за диалог. Лидерът на БСП обобщи, че ще проведе разговори с лидерите на парламентарно представените партии дали предпочитат обща среща или по отделно.

Във връзката с изнесената информация, че страната ни е  изнасяла оръжие за Украйна още от началото на войната, тя коментира:

„Нямам какво ново да ви кажа. Истината е че България директно за Украйна не е  изнасяла  оръжие и който твърди обратното е  лъжа. Ние изнасяме оръжия за над 60 държави, какво правят с тази собственост ние няма как знаем. Продължавам да твърдя, че България не е доставяла и един патрон за Украйна. Моля, който говори противното да го докаже с документи, а не с празни приказки. От България нито е искано позволение за това, нито са предоставени документи”, допълни тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети