Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП се смее на БСП за венецуелската декларация

Политика

БСП се смее на БСП за венецуелската декларация

БСП се смее на БСП за венецуелската декларация - Tribune.bg
Снимка:

След Бенчо Бенчев- Мадуро вкарва червените в обяснителен режим

Ироничен пост на депутата от БСП Кристиан Вигенин, предизвикан от декларация на Районната партийна организация на БСП – Красна поляна за „терористичния акт във Венецуела и опита за убийство на демократично избрания президент Николас Мадуро“ , се появи на страницата му във Фейсбук. „Освен аз и Deniza Slateva да пуснем пък една декларация против дупките и в защита на зелените площи в Красна поляна. Пък можех и просто с "No comment" да го споделя“, написа червеният депутат снощи. Статусът предизвика редица реакции, повечето смехотворни. Някои, четейки декларацията „на комунистите от Красна поляна, се чудят дали там няма поляна с канабис“.

„За теб шега, но аз живея в този район и се грижа за запълването на дупките. Но членувам в друг район. Иначе и за мен новината е в категорията “No comment”. Това отговори на Вигенин заместник-председателят на БСП Деница Златева и вероятно смяташе да остави новината без коментар, но последваха директни въпроси.

„А би трябвало да коментирате, защото избирателите се чудим каква точно алтернатива предлага БСП - социализъм тип Венецуела ли?“, попита жена. „В декларацията може да пише всичко. Аз научих за нея от медиите. Не е минала през пресцентъра на БСП и не е съгласувана с нас“, отговори Златева. „Вътрешно политически позиции не следва да се избистрят и изчистват медийно.Ставаме за смях“, посъветва друг потребител на социалната мрежа.

Само преди ден Златева изпадна в сходна ситуация в телевизионния ефир. „Аз за първи път чух за Бенчев след казуса със залавянето му в Истанбул“, заяви Златева и допълни, че е пропуснала информацията за скъпия Ролс Ройс на общинския съветник. Отговорността за попадането „на подобни хора в листите“ била на организацията на БСП в Бургас.

Общинският съветник Бенчо Бенчев, който беше изключен от групата на общинските съветници на БСП, след като гръмна скандалът, че е арестуван с Димитър Желязков-Митьо Очите, пък твърдеше, че е финансирал не една кампания на БСП. Златева видя и заяви нужда от по-стриктен контрол при подбора на хора от страна на националното ръководство на БСП. Не само на нея се наложи да дава обяснения по казуса. Общинският съветник от БСП Чанко Мирчев заяви, че няколко десетки хиляди лева е дарил Бенчев на местната структура на БСП в Бургас по време на последната изборна кампания. Последваха няколко отричания от тази информация от страна на БСП.

„Венецуела ще продължи да бъде пример за демократично социалистическо развитие, за което мечтаят и другите народи в Латинска Америка“, пише в декларацията на социалистите от Красна поляна. И въпреки, че явно някои не знаят за този текст, то вчера беше посочено, че декларацията е подкрепена от депутатите на БСП, а самата декларация предизвика редица негативни реакции. Най-вече, защото в декларацията е пропуснато да се спомене, че опозицията във Венецуела спечели с огромно мнозинство изборите за Национално събрание. Мадуро го разпусна по силата на извънредните си правомощия и свика избори за Учредително събрание, което да промени конституцията на страната. Така местата в новия орган бяха спечели от Социалистическата партия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Harrydox Обновяване на ваните в Ногинск https://megaremont.pro/lipetsk-restavratsiya-vann
19.11.2020 17:01 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати