Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП ще бойкотират бюджета

Политика

БСП ще бойкотират бюджета

БСП ще бойкотират бюджета - Tribune.bg
Снимка:

Левицата представи популистка алтернатива

БСП няма да се регистрира утре в НС, когато ще бъде гледан Бюджет 2019. Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова при представянето на техния алтернативен бюджет. Ако обаче се събере кворум в парламента, депутатите на БСП ще се включат в дебатите.

„Няма да се регистрираме. Кворумът е задължение на мнозинството. Ако те си го осигурят, ще участваме в дебатите с нашите алтернативни предложения. Но няма нашите гласове да гарантират политика, която ние отричаме“, заяви Нинова.

Тя обяви и че миналата година правителството е изпълнило техния алтернативен бюджет за 2017 година.

По време на дебатите за приемането на бюджета миналата година обаче БСП критикуваха финансовата рамка на страната. Техните депутати гласуваха против него тогава.

Тази година те отново предлагат свои вариант на бюджета. Сред предложенията им са прогресивно подоходно облагане за физическите лица, 9 на сто ДДС за лекарствата, 5 процента за хляба, 10 процента корпоративен данък.

Социалистите са щедри в обещанията, за които знаят, че няма да им се наложи да изпълнят. Те предлагат и при раждане на второ дете да се дава еднократна помощ в размер на 6400 лв. Предлага се минималната заплата да стане 640 лв., а максималната пенсия 1560 лв.

В предложения от правителството бюджет за следващата година минималната заплата се увеличава на 560 лв., а максималната пенсия на 1200 лв., като се предвижда увеличение да има и през следващите години.

Междувременно левицата обвиниха управляващите, че са създали бюджет с предизборна цел.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

К.Анкова Не вземат да свършат малко работа, а само с глупости се занимават
05.11.2018 14:42 / Отговор
Тодор Василев Да, иначе нещата заложили в техния "алтернативен бюджет" звучат много хубаво. Жалко, че само е правен за явно някаква паралелна държава, която може да си печата колкото иска пари в обръщение. Така са те социалистите като не са на власт ти обещават красиви неща, като дойдат на власт казват "бе, ние не сме обещали точно такива неща". Този сериал сме го гледали вече.
05.11.2018 15:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети