Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСТВ стартира: Най-важната новина за България се оказа…опит за преврат във Венецуела

Политика

БСТВ стартира: Най-важната новина за България се оказа…опит за преврат във Венецуела

БСТВ стартира: Най-важната новина за България се оказа…опит за преврат във Венецуела - Tribune.bg
Снимка:

Прегледът на печата с интересен избор на издания

На интересен избор станаха свидетели зрителите на първите новини, в първия ден на излъчване, на новата телевизия на БСП- Българска свободна телевизия (БСТВ). Тя стартира днес в 7.30 часа с новини.

Първа и водеща новина, която се предполага, че е най-важна за българския зрител, се оказва…опит за преврат във Венецуела. Там десетки хиляди души излязоха на протест срещу управлението на президента Николас Мадуро. Председателят на парламента Хуан Гуайдо се обяви за временен президент и се закле пред протестиращите на улиците.

Преди време вълненията от събитията във Венецуела станаха повод за вътрешни подигравки в партията. Тогава се появи декларация на Районната партийна организация на БСП – Красна поляна за „терористичния акт във Венецуела и опита за убийство на демократично избрания президент Мадуро“. Декларацията предизвика редица негативни реакции. Най-вече, защото беше пропуснато да се спомене, че опозицията във Венецуела спечели с огромно мнозинство изборите. Мадуро свика избори за Учредително събрание, което да промени конституцията на страната. Така местата в новия орган бяха спечелени от Социалистическата партия.

След важната новина за Мадуро, телевизията постави на второ място протестите в Гърция за новото име на Македония. После неочаквано, чак на трето място, въпреки вълненията на българите от грипната обстановка в страната, тя беше преценена за трета новина. Последва информация за протести на „зелени“ срещу министър Нено Димов. Малко съдебна тематика - мярката за неотклонение на Вълчо Арабаджиев.

Краят на новините беше толкова интересен, колкото началото. „Капитализмът е див звяр, който трябва да бъде опитомен“ - цитат на музиканта Боно, който заключил това на Световния икономически форум в Давос.

След новините- преглед на печата. Интересен избор на изданията. Първо се преглежда вестник Сега, следва вестник Дума и вестник Земя. Тук е факт и първият гаф, по-малко от половин час след началото на ефира. Някакъв шум в ухото на водещия, който се опитва да чете новини. Прави забележка на колегите си, а после се оправдава пред зрителите, че все пак е първо предаване и ще „калибрират“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, БСТВ

Коментари (1)

Merillarers услуги грузчиков в москве круглосуточно
30.07.2020 01:54 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати