Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БТВ разместили списък с гости, за да дадат финалната дума на Кирил Петков?

Политика

БТВ разместили списък с гости, за да дадат финалната дума на Кирил Петков?

БТВ разместили списък с гости, за да дадат финалната дума на Кирил Петков? - Tribune.bg

Делян Добрев: Сигурно е отпред пред студиото, ако не го е страх – да заповяда и да направим дебат

„Мен не ми е проблем, че Кирил Петков е втори, сигурно е отпред пред студиото, ако не го е страх – да заповяда и да направим дебат. Аз ги каня отдавна на дебат с Асен Василев, защото мога да докажа, че те са купували газ с 28% по-скъпо от посредник на „Газпром“. Това заяви в началото на участието си в „Лице в лице“ по БТВ кандидат-депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той подчерта, че подредбата на гостите се е сменила в последния момент – според него, за да бъде оставена последната дума на бившият премиер.

„Той вече не е премиер, не може да реди гостите“, заяви Добрев. А Цветанка Ризова опонира, че никой не е казвал как да са подредени гостите, а „стажантите могат да си пишат всякакъв списък, това не значи че е реда на участие“.

„Мен не ме тревожи, че Кирил Петков е след мен, защото на мен са ми ясни всичките му опорки. Той сега ще влезе и ще каже: „Ние разбихме не знам си какво си на „Капитан Андреево“. Аз не знам имало ли е нитрати в чушките, съмнявам се. Първо защото те досега не са казали една истина, няма пет моста, три тунела, шест магистрали… Да не объркам. Няма да купуваме от „Газпром“, но са купували от румънския „Газпром“, заяви Добрев и подаде фактурите за газа на водещата.

„А, ето го Петков, заповядайте, ще ви дръпнем едно столче“, предложи отново дебата Делян Добрев.

После продължи обяснението си защо не вярва за нитратите в доматите.

„Едва 3% от продукцията е за България. Един камион от 30 остава тук. 29 заминават за други страни – как за 10 години една друга държава не хвана каквото и да е в чушките и доматите“, попита Добрев.

А Ризова разви теория, как никой не е изследвал и един домат за 10 години, защото ние сме държава в ЕС и може да са ни вярвали безрезервно.

„10 години България трови 28 държави в Европа заради „Капитан Андреево“ ли? И никой не се е обадил, че доматите са отровни“, учуди се Добрев.

Той повтори информацията си, че ОЛАФ разследва контрабанден канал точно оттам. „Маркови дрехи“ в камиони от тухли.

Делян Добрев: Разследва ли ОЛАФ контрабанден канал за маркови дрехи през Капитан Андреево?

Петков така и не влезе да говори с Добрев, комфортно се зае да отрича всичко казано, след като опонентът му напусна студиото. Първо обясни, че няма как да сяда с Добрев, с когото не са на едно ниво, защото дори не е бил номиниран за премиер.

„Знаете ли, първо искам да отговоря на предизвикателството за дебат. С удоволствие бих дебатирал с Делян Добрев, ако ГЕРБ реши да пенсионира Борисов и да го номинират него за премиер. Ние от миналата година сме дали покана за г-н Борисов, аз съм готов да дебатирам с Борисов по всяко време“, обяви Кирил Петков и няколко пъти повтори това как иска да види пенсиониран Борисов и как „старите политици“ си отиват.

Опорките на ПП: Петков и Василев са млади и чисти, повтаряйте по три пъти за старите лъжци

„Готови сме да имаме нормален живот, но не с хора, които са откраднали толкова много милиарди през годините. Знаете ли, това с левчето (оскъпяване в бензина), вчера направих едно проучване лично, в Монтана това левче съм го сложил в моята Фейсбук страница и никой не вярва“, каза дословно Петков, каквото и да трябваше да значи това.

„Знаят, че това са пазари и не зависи от наша страна и знаят, че Борисов даже от българския съд е доказан като лъжец, и мисля че за 12 години, един път стомна за вода, втори път стомна за вода, хората вече разбраха“, каза още Петков.

Цените на газа за Петков са „една опорка на ГЕРБ, която повтарят непрекъснато“. Той се похвали и за осигурените танкери. За фактурите на Делян Добрев, Петков каза че не знае и според него всичко по тази тема е ясно. „Не само казвам, че няма комисионни, даже заведох дело за половин млн. лв.“, каза Петков, вместо отговор за проверките на ДАНС за газа и загубени документи от ББР, които може да костват милиони.

За „Капитан Андреево“ Петков каза, че има мафиот, който трябва да бъде назоваван с истинските имена. И разказа как питал граничар защо не проверяват тирове и човекът „тихом“ му казал: „Г-н премиер, всичко тук е на Ами* (Алми/Ани, не се разбира)“. Същият, давал според Петков, пари на ГЕРБ и Делян Добрев знаел това, защото е от Хасково.

За нитратите Петков заяви, че той не искал да му дойде един тир с чушки и домати и да храни с лютеница от него децата си.

Евролидерите също били крайно искрени с него. Премиер, който не пожела да назове например му обяснил, че не пускат България с Шенген с мотива: „Ами, истината е, че ние не му вярвахме на Борисов“. „Ами, ето, Добрев си каза – 29 камиона отиват в Европа. И това, ако го чуят премиерите и лютеницата отива при техните деца, ами как ще ни пуснат в Шенген. И аз ако съм, няма да ни пусна!“, каза Петков.

Румънският премиер пък му казвал, че радва, че е „първия нормален премиер на България“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати