Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Булгартрансгаз“: Консорциум „Аркад“ ни даде 5 джипа, върнахме ги в петък

Политика

„Булгартрансгаз“: Консорциум „Аркад“ ни даде 5 джипа, върнахме ги в петък

Булгартрансгаз: Консорциум Аркад ни даде 5 джипа, върнахме ги в петък - Tribune.bg
Снимка:

Консорциум „Аркад“ ни даде 5 джипа, върнахме ги в петък, съобщи за „24 часа“ изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов. Той е прекратил едностранно договора, след като полицията откри един от джиповете в дома на задържаната с премиера Борисов Севделина Арнаудова. Става въпрос за джип на консорциума, изпълнител на отсечката на газопровода „Балкански поток“. Автомобилът е бил предоставен на съпруга на Арнаудова – Делян Димитров, в качеството му на член на Борда на „Булгартрансгаз“.

На 3 февруари 2021 г. между „Булгартрансгаз“ и Обединение „Консорциум Аркад“ е сключен договор за предоставяне на право на безвъзмездно ползване на високопроходимите автомобили за срок до 31.12.2022 г.  На „Булгартрансгаз“ са предадени 5 брой  SUV (Sport Utiliti Vehicle).

На 18 март с писмо „Булгартрансгаз“ е прекратила горепосочения договор, като автомобилите са върнати на обединение „Консорциум Аркад“.

Изпълнителният директор Малинов пояснява, че държавната компания е плащала всички такси, застраховки, гориво, както и евентуални глоби при нарушения. Колите е можело да се ползват само за оперативни нужди без право да напускат страната. Колите са предоставени на „Булгартрансгаз“, защото лизинговите им вноски не са били изцяло изплатени.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети джипове, върнати

Коментари (1)

К.К Хиляди хора работят в Булгартрансгаз.
Тук има интересни данни: https://yox.bg/булгартрансгаз
22.03.2022 10:14 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети