Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Булгартрансгаз“: Консорциум „Аркад“ ни даде 5 джипа, върнахме ги в петък

Политика

„Булгартрансгаз“: Консорциум „Аркад“ ни даде 5 джипа, върнахме ги в петък

Булгартрансгаз: Консорциум Аркад ни даде 5 джипа, върнахме ги в петък - Tribune.bg
Снимка:

Консорциум „Аркад“ ни даде 5 джипа, върнахме ги в петък, съобщи за „24 часа“ изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов. Той е прекратил едностранно договора, след като полицията откри един от джиповете в дома на задържаната с премиера Борисов Севделина Арнаудова. Става въпрос за джип на консорциума, изпълнител на отсечката на газопровода „Балкански поток“. Автомобилът е бил предоставен на съпруга на Арнаудова – Делян Димитров, в качеството му на член на Борда на „Булгартрансгаз“.

На 3 февруари 2021 г. между „Булгартрансгаз“ и Обединение „Консорциум Аркад“ е сключен договор за предоставяне на право на безвъзмездно ползване на високопроходимите автомобили за срок до 31.12.2022 г.  На „Булгартрансгаз“ са предадени 5 брой  SUV (Sport Utiliti Vehicle).

На 18 март с писмо „Булгартрансгаз“ е прекратила горепосочения договор, като автомобилите са върнати на обединение „Консорциум Аркад“.

Изпълнителният директор Малинов пояснява, че държавната компания е плащала всички такси, застраховки, гориво, както и евентуални глоби при нарушения. Колите е можело да се ползват само за оперативни нужди без право да напускат страната. Колите са предоставени на „Булгартрансгаз“, защото лизинговите им вноски не са били изцяло изплатени.


Коментари (1)

К.К Хиляди хора работят в Булгартрансгаз.
Тук има интересни данни: https://yox.bg/булгартрансгаз
22.03.2022 10:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети