Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Буруджиева: БСП затъна в проблеми и видяхме електоралната оценка на това

Политика

Буруджиева: БСП затъна в проблеми и видяхме електоралната оценка на това

Буруджиева: БСП затъна в проблеми и видяхме електоралната оценка на това - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова и Румен Радев носят отговорност за състоянието на БСП, смята проф. Румяна Коларова

„БСП има огромна нужда да погледне себе си. Да види проблемите, в които затъна през последните месеци. Ние видяхме електоралната оценка на това затъване. Това заяви пред NOVA политологът Таня Буруджиева.

„БСП, със своя печален упадък, освобождава територия точно за Слави Трифонов“, коментира от своя страна социалният антрополог Харалан Александров.

„БСП нямат оправданието, че е дошло едно политическо цунами, което е помело всичко. За първи път имаме ново политическо явление, което не заема първото място. БСП нямат и това оправдание“, допълни Буруджиева.

Изборният крах на левицата коментира и проф. Румяна Коларова пред bTV. „БСП е големият загубил на тези избори, но това е и големият проблем за българската партийна система. Повече от 30 години БСП беше партията, която форматираше българската партийна система, а сега този стълб е в разпад“, посочи тя.

Според доц. Мария Пиргова има три основни причини за резултата на БСП на изборите.

„Първата е изборът на Корнелия Нинова за лидер на БСП. Този лидер явно не е за тази партия, това се вижда в последните години – оформянето на един лидерски стил, на който БСП не може да се поддаде и виждаме резултата“, посочи тя.

Втората причина според политолога е отношението към протестите. БСП не само не ги оглави, просто остана от страни и се делигитимира като алтернатива на ГЕРБ, смята тя. Третата огромна грешка беше, че след като президентът Радев обяви своята кандидатура за втори мандат, БСП не го подкрепи, а изчака, посочи още доц. Пиргова.

Според проф. Румяна Коларова, освен Корнелия Нинова, и президентът носи отговорност за това състояние на БСП, защото е поставил партията в ситуация, в която тя няма печеливш ход.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети