Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Буруджиева: Случилото се в метрото е терористичен акт

Политика

Буруджиева: Случилото се в метрото е терористичен акт

Снимка:

„Правителството и прокуратурата са свръхактивни, постоянно нещо правят и доста хора са разстроени от това“, смята Харалан Александров

„Онова, което се направи в метрото, е терористичен акт“. Това заяви пред NOVA политологът Татяна Буруджиева по повод спирането на тока в столичното метро в понеделник.

„Задържани бяха разни хора, но сега са пуснати. Да кажат, че полицията можела да ги спре, но къде била тя, е просто наглост. Искам хората да знаят, че могат да живеят спокойно, независимо дали някой протестира, или не. Ако утре вашите деца са в метрото в такъв момент? Не може тероризмът да се оправдава“, коментира още тя.

„Всичко си има някакви граници, дори и протестът. Може да изразяват недоволство, без да се застрашава животът на хората. Искам протестиращите да дадат отговор. Демонстрациите контролират и изискват от политиците, но не може да дават решения“, категорична е Буруджиева.

„Със сигурност в случая с метрото вчера са минати някакви граници на приемливото обществено и законово поведение. Така или иначе в тази ситуация липсва обща конвенция за правилата, по които трябва да живеем, тъй като всичко е оспорено“, смята политологът Страхил Делийски.

„Във времена на размествания и голяма политическа и обществена динамика обичайните правила са временно суспендирани. Това е характеристика на революциите“, посочи социалният антрополог Харалан Александров. И допълни: „Затова в такива моменти избуява разрушителното и психопатно поведение“.

Според него на протестите има две основни групи от хора - едната иска промяна, а другата - властта.

„Гешев и Борисов са персонализирани, защото те ефективно упражняват власт. Правителството и прокуратурата са свръхактивни, постоянно нещо правят и доста хора са разстроени от това“, каза още Александров.

Според него протестиращите не искат оставката на президента Румен Радев, не защото много го харесват, а защото „той се държи не като човек с власт, а като претендент за власт“.    


Коментари (3)

Тази простакеса е изперкала, колко пъти е спиран тока в метрото заради самоубийци, у е престоявал часове в тунела. Щом има създаден такъв механизъм за спиране, няма страшно. Тая комунистка е такава подлога, долна и мръсна гаднярка.
21.07.2020 12:35 / Отговор
Аут! Галфон!
21.07.2020 19:10
Пешо Чист тероризъм е това! В затвора поне за година!
22.07.2020 22:57 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още