Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Буруджиева: Заради бойкота на БСП – субсидията да се отнеме

Политика

Буруджиева: Заради бойкота на БСП – субсидията да се отнеме

Буруджиева: Заради бойкота на БСП – субсидията да се отнеме - Tribune.bg
Снимка:

Парите на данъкоплатците се дават на партиите, за да свършат определена работа

Парите на данъкоплатците се взимат и се дават на партиите, за да се свърши определена работа. Това заяви политологът Татяна Буруджиева пред БНТ в коментар за бойкота на БСП да ходят на работа в НС. 

„Ако трябва да продължим логиката, в която в момента се развива ситуацията, може би ще се стигне до отнемане на субсидията. Защото парите, които получават и народните представители, и партиите, са онези пари, които се взимат от данъкоплатците. Не знам някои да е гласувал за една партия, за да излиза от парламента“, заяви тя.

„По думите ѝ има важни теми, по които БСП няма да говори, защото няма да присъстват и губят от това“, коментира Буруджиева. .

Тя припомни и основният смисъл на това партиите да са в парламента – да се води дебат. И е на мнение, че големият професионализъм не е когато имаш мнозинство, а какво правиш докато си опозиция. 

„Тъй като никой не фотосинтезира, някой ще трябва да заплаща тези действия на народните представители, заключи критично Буруджиева.

Има правилник, който задължава депутатите да присъстват на заседанията в парламента. Това заяви бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов, като цитира член 136 от настоящия правилник.

„Там императивно е казано, че народният представител е длъжен да присъстват на парламентарните заседания и на заседанията на комисията. Те сами са се задължили.“, обясни Йорданов.

„Идват европейски избори, вместо да ги използват и ясно да разкрият своята идея каква Европа искаме, какво е мястото на България в нея, те се занимават с едно дребнотемие, за което дори хората на пазара не спорят“, заяви той.

 

И Йорданов, и Буруджиева са категорични, че е трудно връщането в парламента, след като излезеш от него и от това губи партията. Те са на мнение, че в момента БСП търси вариант, за да се върнат отново в НС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати