Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бутаница между депутати и прекратено пленарно заседание след избора на подуправител на НЗОК

Политика

Бутаница между депутати и прекратено пленарно заседание след избора на подуправител на НЗОК

Бутаница между депутати и прекратено пленарно заседание след избора на подуправител на НЗОК - Tribune.bg

Заседанието на Народното събрание в четвъртък беше прекратено заради напрежение в пленарната зала. До него се стигна след избора на Момчил Мавров за подуправител на НЗОК. Мавров беше нежелан от ПП/ДБ, а „вината“ за избора му от коалицията хвърлиха върху „Възраждане“.

Последва струпване на депутате, бутане, спречкване помежду им и намеса на квесторите.

„Г-н председател, не виждате ли какво се случва? Къде сте вие? Става бой там, не виждате ли“, развика се Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“, а председателят на НС Росен Желязков реши да прекрати заседанието.

Денят в парламента тръгна на скандали от сутринта, когато остри думи размениха Кирил Петков, Делян Пеевски и Йордан Цонев.

Пеевски и Кирил Петков се скараха за Денков в пленарната зала

Проф. Момчил Мавров, предложен от ГЕРБ-СДС, беше одобрен след 3 часа дебати със 103 гласа „за“, 83 „против“ и без въздържали се.

От ПП/ДБ обявиха, че професионалната биография на кандидата е много добра, но до тях достигнала информация, че има прокурорско разследване срещу него. Костадин Ангелов от ГЕРБ/СДС им отговори, че става дума за информация на „Капитал“, която е дадена на ДАНС и прокуратурата, но тя вече е отхвърлена като невярна.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НЗОК, ГЕРБ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети