Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Буяр Османи пристига утре на работно посещение в България

Политика

Буяр Османи пристига утре на работно посещение в България

Буяр Османи пристига утре на работно посещение в България - Tribune.bg
БГНЕС

На 8 ноември, вторник, ще се състои работно посещение на министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи в България. Визитата ще се проведе непосредствено след участието му в официалната среща на министрите на външните работи на държавите от Централноевропейската инициатива, на която страната ни е председател през настоящата година.

От 09.15 часа в МВнР министър Николай Милков ще разговаря на четири очи със своя колега от Северна Македония, след което ще се проведат пленарни разговори между двете делегации. В 10.30 часа двамата министри на външните работи ще дадат съвместни изявления за медиите. Сред темите във фокуса на разговорите се предвижда да бъдат практическото реализиране на постигнатите договорености между двете съседни страни, инфраструктурното свързване, секторното сътрудничество и европейската интеграция на Република Северна Македония. В рамките на работното си посещение в страната министър Буяр Османи ще проведе среща и с министър-председателя Гълъб Донев.

Предвидена е възможност за заснемане на протоколни кадри в началото на пленарните разговори между двете делегации само от фотографи и оператори. Изявленията на двамата министри ще бъдат открити за всички медии. Достъпът до сградата на МВнР ще се осъществява през вход „Посетители“ от 08.45 до  09.00  часа  срещу документ за самоличност и журналистическа карта.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати