Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. България няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН (ВИДЕО)

Политика

България няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН (ВИДЕО)

Снимка:

Гражданите могат да изберат дали да има криза и хаос, или стабилност, посочи Цветан Цветанов

Българското правителство няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща на Коалиционния съвет в Министерския съвет.

Цветанов припомни, че в сряда предстои дебат в парламента по темата на съвместно заседание на вътрешната и външната комисия, заедно с министерството на вътрешните работи, на външните работи и на труда и социалната политика.

"Това, което имаме като решение днес на Коалиционен съвет, е позицията на българското правителство е да не се присъединяваме към глобалния пакт за миграцията на ООН. Смятаме, че това е правилното решение към настоящия момент“, заяви Цветанов.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки приветства решението на Коалиционния съвет.

„Този документ би бил застрашаващ за националния ни интерес и днешното решение е изключително добро за България“, заяви той.

Цветанов коментира и протестите, като посочи, че те са част от демократичните процеси и всеки има право да изразява мнението си, но да не нарушава закона и правата на останалите граждани.

„На днешния Коалиционен съвет имахме възможност да говорим всеобхватно за всичко случващо се в държавата и за доста от тенденциозните подходи, които някои организират, за да дестабилизират страната. Ние се съобразяваме с гражданите и затова и част от днешните ни изявления бяха за изясняване на това, което се случва и какви са решенията, които сме взели и политиките, които искаме да направим“, посочи Цветанов.

Той посочи и как във вчерашния ден е имало много семейства, които са пътували с децата си и са се оказали блокирани с часове. Цветанов коментира и че е имало опити за провокация.

„В немалко от случаите имаше доста провокация и се целеше сблъсък между тези, които искаха да се приберат и тези, които искаха да блокират пътната инфраструктура“, коментира Цветанов.

По думите му българските граждани са достатъчно интелигентни, за да разберат и кой би искал да има политическо сътресение и политическа криза.

„Убеден съм, че с информираност всеки български гражданин е в правото си да избира какво желае – да имаме политическа криза и хаос или стабилност и прогноза за това, което се случва“, заяви още той.

Цветанов обясни и че цената на горивата не се формира от правителството, а от пазарните принципи.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още