Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БЗНС апелира следващите избори да не бъдат проведени под юмрука на Радев и автомата на Копейкин

Политика

БЗНС апелира следващите избори да не бъдат проведени под юмрука на Радев и автомата на Копейкин

Снимка:

БЗНС е възмутено от официалната консултация на Румен Радев с Костадин Костадинов – лидер на антидемократичната партия „Възраждане“, чието учредяване по законно установения ред е поставено под съмнение, а СГС даде ход на делото за заличаване на регистрацията ѝ. Това е уронване на престижа на институцията и провокация към легитимния правов ред в държавата, се казва в позиция на партията.

Ето какво още гласи изявлението:

„БЗНС пита какви са сходните виждания на Румен Радев и Костадин Костадинов за българската политика и общество? Вероятно ги обединява проруската им роля в налагане на интересите на Кремъл в България, в ЕС и в НАТО. Вижданията им относно опасността от пандемията в началото на годината също съвпадаха. Тогава и двамата заявиха публично, че Ковид не е опасен. Р. Радев от вр. Шипка оспори противоепидемичните мерки, а КК заяви, че те са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“.

Допустимо ли е българският президент да се консултира за съдбата и здравето на нацията с човек, чиято партия оповести публично за своя главна цел излизането на България от НАТО и от ЕС и завръщането ѝ под руски имперски контрол? Какъв съвет очаква Радев от КК относно честността на изборите – от същия човек, който при последните национални избори пропагандираше насилие над журналисти и ликвидиране на политически противници? (Не сме забравили рекламния предизборен клип на партия Възраждане, в който бяха разстрелвани хора.) Въз основа на каква ценностна база Радев води официална консултация за парламентарните избори с компрометиран партиен лидер, който се опитва да осигури руската интервенция в българската политика и институции и заради това носи прозвището „Копейкин“?

БЗНС е обезпокоен, че политически водач с доказано антидемократична идеология и с ограничено електорално влияние може да спомогне за сформирането на мнението на българския президент – призван да представлява единството и интересите на нацията. С подобни срещи на официално ниво Румен Радев ерозира образа на България като пълноправен член на ЕС и на НАТО.

БЗНС апелира да не се допуска следващите избори да бъдат проведени под юмрука на Радев и под натиска на автомата на Копейкин!

БЗНС отдавна алармира демократичната общественост, че се провежда засилена хибридна и открита проруска политика за намеса в българския политически живот, целяща възстановяване на ценностите на обявения за престъпен комунистически режим. В тази стратегия активно се включва и БСП, довела Радев на власт по съвет на стратезите на Кремъл. Припомняме и последния скандален акт по възстановяване на паметната плоча на комунистическите дейци, известни като Петимата от РМС, в столичния квартал „Дианабад“ под егидата на червения кмет на район „Изгрев“. БЗНС оценява този акт като безскрупулен опит за реабилитация на най-кървавия и мрачен период на комунистическия терор, установил властта на БКП в България по волята на СССР. Факт е, че президентът Радев удобно премълча случая, така както никога не се поклони пред Мемориала на жертвите на комунизма.

Дали с подобни ценности Румен Радев може да гарантира честните избори за български парламент, или така полага идеологическата основа на своя бъдещ партиен и властови проект?

БЗНС призовава българските демократи и цялото общество да бъдат силно критични към стила и практиките на Румен Радев в българската политика и изборния процес!“  


Коментари (1)

АНТИБЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ........ АНТИБЪЛГАРСКИ КОРУМПИРАН ПРЕЗИДЕНТ........................... РУМЕН РАДЕВ-ФИГУРАНТ НА КОСТЯ КОПЕЙКИН..... ФАКТ.!..........
10.01.2021 13:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още