Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Чакъров се оплака от масирани проверки, а Пеевски изпрати сигнал да се провери истина ли е

Политика

Чакъров се оплака от масирани проверки, а Пеевски изпрати сигнал да се провери истина ли е

Чакъров се оплака от масирани проверки, а Пеевски изпрати сигнал да се провери истина ли е - Tribune.bg
Снимка:

Джевдет Чакъров обвини институциите в натиск и обяви, че са започнали масирани проверки на народни представители от ДПС „без Пеевски и група“.

„След вчерашните уволнения на областните управители, днес отново ставаме свидетели на поредна злоупотреба с власт, изразяваща се в безпрецедентен натиск върху народни представители от ДПС, без Пеевски и група. Получихме информация за среща между представители на КПКОНПИ, НАП и министъра на финансите с притеснителното участие на трето лице. На тази среща е наредено да се започнат масирани проверки на народни представители от ДПС без Пеевски и група“, твърди Чакъров.

„Кое налага данъчните служби да сложат точно на тези около 25 души скрининг и инспирирани ли са проверки от конкретни политически лица“, поиска да знае той.

В отговор Делян Пеевски изпрати сигнал до и.ф. Главен прокурор за проверка на твърденията. В него се изразява тревога и необходимост от установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с евентуалното допускане от съответните органи на нерегламентирани взаимодействия и контакти с отделни политици, както и създаването на предпоставки за използването на институциите за решаване на вътрешнопартийни лични амбиции.

„Всеки политик е длъжен да носи отговорност за думите и делата си и всички думи и дела трябва да бъдат пред очите на обществото. Отговорност на институциите е да съхранят своята независимост и авторитет от личностните домогвания на тези и онези провалени политици“, се казва в неговата позиция.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети