Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Чанев: Негодуват срещу законовите ми правомощия

Политика

Чанев: Негодуват срещу законовите ми правомощия

Чанев: Негодуват срещу законовите ми правомощия - Tribune.bg
Снимка:

„Приемам акта на кметовете на 7-те общини като грубо вмешателство в работата на регионалната власт“, заяви Никола Чанев

7-те кметове негодуват срещу изпълнението на законовите ми правомощия, дадени ми от законодателя, а именно обжалване на наредбите за повишаване на местните данъци и такси. Така областният управител на Кърджали Никола Чанев коментира, обявения от всички общински кметове бойкот срещу него, съобщава Арданюз.

Представителят на държавата показа 3 кошници с храни на стойност 150 лева и обяви, че това са хранителните продукти, които коства на всяко семейство повишаването на местните данъци и такси в община Кърджали.

„Приемам акта на кметовете на 7-те общини като грубо вмешателство в работата на регионалната власт, като натиск за неизпълнение на дадените ми от закона правомощия“, заяви Никола Чанев. По неговите думи вратите му винаги са били отворени и винаги е търсил диалог с кметовете на общини в полза на гражданите.

Областният управител обвини общините в липса на управленска компетентност.

„Ако очакват областният управител да бъде мокър печат на решенията, които се вземат в ущърб на кърджалийци, това просто няма да се случи“, категоричен е Никола Чанев. 

Той смята, че при вземането на решенията за повишаването на местните налози са допуснати процесуални нарушения. Чанев посочи, че законодателят е предвидил поименно гласуване в общинския съвет при промяна на наредби.

„И при двете наредби – за местните данъци и за такса смет, изискването не е спазено. Поименно гласуване по смисъла на закона не е извършено. В част от общините са нарушени законовите срокове за обявление. Липсата на каквито и да е мотиви или посочени формално е общото, което се наблюдава и в петте общини“, мотивира действията си областният управител.

Според него това, че общините не могат да напишат една наредба, която да издържи на съдебно обжалване, си е проблем на самите общини.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати