Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Частични избори за кметове в две общини и 12 кметства

Политика

Частични избори за кметове в две общини и 12 кметства

Снимка:

В две общини и в 12 кметства днес се избират кметове в рамките на насрочени частични избори. 11 партии и една коалиция са издигнали кандидати. Вот за кметове има и в Калояново, област Пловдив, и Стражица, област Велико Търново, съобщава БНР.

Частният вот за кметове на кметства е в Аспарухово, община Левски, Церово, община Благоевград, Охлювец, община Кърджали, Буковлък, община Плевен, Дянково, община Разград, Студен кладенец, община Крумовград, Дебелт, община Средец, Арчар, община Димово, Сливница, община Кресна, Церовище, община Омуртаг, Копринка, община Казанлък и Вакарел, община Ихтиман.

Общо машините за гласуване са 61, разположени в 48 секции. Там избирателите по списък са повече от 299. Частичният вот се провежда при утвърдения здравен протокол, който действа в извънредната епидемична обстановка. Включително и днес, избиратели, поставени в изолация или под карантина могат да подават заявления за гласуване в подвижна избирателна Covid секция и да упражнят правото си на глас, ако е образувана такава. Една секция за гласуване с подвижна Covid избирателна кутия може да обхваща територията на едно или повече от едно населено място в рамките на общината. Заявление може да се подава и по електронен път чрез сайта на ЦИК.  


Топ новини

виж още

Актуална тема