Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Частични местни избори в Мъглиж и Баните

Политика

Частични местни избори в Мъглиж и Баните

Частични местни избори в Мъглиж и Баните - Tribune.bg
Снимка:

В общините Мъглиж и Баните се провеждат избори за кмет. Трима кандидати се борят за кмет на община Мъглиж. Около 10 000 души имат правото на глас, за да определят кой ще е кметът. Своя вот те могат да упражнят в общо 15 избирателни секции, съобщава бТВ. Частичните избори за кмет са своеобразна генерална репетиция за парламентарния вот, защото очакванията са й той да се проведе в условията на пандемична обстановка. Всеки избирател получава химикалка, преди да влезе в тъмната стаичка. Гласува с нея и след това може да ди я запази или пък да я изхвърли. Освен за здравето, чрез мярката с химикалките, местната администрация се подсигурява е и за още нещо - цветът да е един, а не червен или черен, което би било нарушение на закона.

До частичния вот се стигна, след като досегашния кмет Господин Господинов почина миналата година. Изборният ден започна точно в 7 ч. и ще продължи 20 ч. Най-възрастният избирател е жена, която на трети март ще навърши 101 години. За съжаление обаче, днес тя няма да може да гласува, защото е при роднините си в Стара Загора. А най-младият избирател е от село Тулово. Навършил е 18 на 23 февруари.

Трима са кандидатите и за кмет на Община Баните в частичните местни избори. Вотът бе насрочен след кончината на предишния кмет Милен Белчев. 3 599 са гласоподавателите по избирателен списък в Община Баните. Те ще гласуват в 16 секционни избирателни комисии в общината. 12 членове на секционните избирателни комисии вече са получили първа доза от ваксината срещу COVID-19. Предвижда се да има и една подвижна избирателна секция за трудноподвижни и болни хора. “В момента нямаме заболели от COVID в общината, така че този проблем не ни притеснява. Нямаме такива регистрирани и спазваме общите мерки, които са в епидемична обстановка“, обясни Митко Огнянов, председател на ОИК-Баните. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати