Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Челен сблъсък: Манолова намекна за „почерпка“ от колекторите към Нинова

Политика

Челен сблъсък: Манолова намекна за „почерпка“ от колекторите към Нинова

Челен сблъсък: Манолова намекна за почерпка от колекторите към Нинова - Tribune.bg
Снимка:

В качеството си на вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова се похвали, че за първи път се вкарва Закон за колекторските фирми. По думите й това е първият случай в който закон минава всякакви възможни цедки.

При представянето на Закона обаче в Народното събрание присъства и Мая Манолова. Тя влезе в челен сблъсък с бившата си съпартийка и дори намекна за „почерпки“ и „лобизъм“.

„Внесеният законопроект е лобистки, в полза на банките и колекторските фирми. Тук става въпрос за икономически интереси в размер на над 4 млрд лева и по всичко личи, че си е свършил работата. Текстовете няма да ограничат злоупотребите на фирмите“, заяви Манолова.  

Тя бе категорична, че с внесения Законопроект от страна на Нинова няма да бъдат наложени никакви правила в безобразията на колекторските фирми, а гражданите ще останат без всякаква защита. Реално според нея няма нито един текст, който да ограничава и притеснява колекторите. Предложението да има регистър, всъщност е желание именно на колекторите и те това искат – да бъдат легализирани. Тя допълни, че забраната да не звънят на хората след 20:00 часа вечерта, няма да им пречи да го правят постоянно през другото време.  

Дълговете към банките и бързите кредити пък се изкупували на безценица. „Ако искате наистина да приемете закон, който да защити гражданите със сигурност трябва да включите и банките в този обхват“, допълни Манолова и заяви, че в списъка със забрани да продават задължения трябва да влязат и комуналните услуги.  

„Ще бъде приет един закон, който няма да защити българските граждани и при неговото приемане колекторите ще празнуват, а преди това са почерпили“, заяви Манолова, която беше прекъсната от председателя на комисията Мартин Димитров от ДБ.

Оказва се, че кворум за приемането на Законопроекта няма и може да се проведат единствено дебатите.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати