Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Черен списък с фирми в София ще изготвя проф. Лилков

Политика

Черен списък с фирми в София ще изготвя проф. Лилков

Черен списък с фирми в София ще изготвя проф. Лилков - Tribune.bg
Снимка:

„Корупция има там, където има мърляво свършена работа. Ще направя черен списък на такива фирми, които са работили мърляво. Няма да имат достъп до обществени поръчки в София“. Това каза в ефира на Нова телевизия проф. Вили Лилков. Вчера той беше представен официално като кандидат за кмет, издигнат от гражданска инициатива "Синя София".

„Бих приел подкрепа от всеки избирател на ГЕРБ, от всеки избирател изобщо“.

По повод появилите се твърдения, че е възможно той да бъде подкрепен от ГЕРБ и е кандидатът на ГЕРБ, той отново повтори:

„Почти съм сигурен, че ГЕРБ ще има своя кандидатура. Бих бил доволен, ако всеки един симпатизант на ГЕРБ види в мое лице кандидата, който да бъде подкрепен. Не отказвам подкрепа от никого“.

Проф. Лилков подчерта, че е почти сигурен, че партията на Бойко Борисов ще има свой кандидат, защото такава е логиката след 18 години управление.

„Тяхното управление бе на мандатно мислене, краткосрочни цели, а трябва да се поставят големите визи и дългосрочните цели, за да може София да се развива. Освен това години наред се залагат все едни и същи приоритети - образование, транспорт и технологии, но трябва те да се преосмислят и балансират“, обясни Лилков.

На предишните избори той застана зад Йорданка Фандъкова, защото срещу нея бе кандидатурата на Мая Манолова.

Зад кандидатурата на проф. Вили Лилков застанаха около 100 знакови фигури за дясното и синята идея.

„Напреднали са разговорите и със 7 партии - КОД, БДФ, НДСВ, Съюза на репресираните, обясни Лилков и допълни, че се надява на подкрепа и от СДС, които в последните години са в коалиция с ГЕРБ. 

„Аз не разпилявам десницата, а я обединявам, категоричен бе Лилков. Основанията да се кандидатирам са тези, че имам много сериозна експертиза в местната власт. Кметският пост не е място, където някой тепърва трябва да се учи“, коментира той.

„Васил Терзиев изповядва идеология няма ляво, няма дясно, а аз съм представител на дясното, коментира още Лилков. Нямам право да му държа сметка за миналото на неговите родители, защото и аз имам деца и не смятам, че трябва да им се търси отговорност за това какви са родителите им. По-скоро питам защо, след като не е имал гражданска позиция толкова години, сега иска да управлява“, допълни той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати