Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Чернева на посещение в Скопие, подготвя срещата Петков – Ковачевски

Политика

Чернева на посещение в Скопие, подготвя срещата Петков – Ковачевски

Чернева на посещение в Скопие, подготвя срещата Петков – Ковачевски - Tribune.bg
Снимка:

Външнополитическият съветник на премиера Кирил Петков - Весела Чернева е била на посещение в Скопие на 2 януари, потвърдиха за БНТ от Министерския съвет.

Чернева е била там по заповед на Петков. Целта на посещението ѝ е подготовката на предстоящата през този месец среща посещение на Кирил Петков в Скопие.

Премиерът вече обяви, че след като новият кабинет в Скопие положи клетва, той ще се срещне с новия министър-председател в югозападната ни съседка Димитър Ковачевски, който наследи Зоран Заев. Петков повтори и заявката си да надгражда процеса по преговорите с пет работни групи.

Междувременно организации на българите от Република Северна Македония са изпратили писмо до всички български институции, които имат отношение по преговорите със Скопие.

На посещение при президента по-рано тази година организациите на нашите сънародници в югозападната ни съседка подкрепиха българското вето върху еврочленството и настояха за съдействие от президента и страната за зачитането на техните права в Република Северна Македония, спиране на процеса на дебългаризация, езикът на омразата, историческата фалшификация.

За 10 януари пък е насрочен Консултативният съвет за национална сигурност при президента по темата, за да бъде обсъдена рамката на отношения със Скопие.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети