Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Червените плашат Нинова със съд, ако заобиколи Пленума за избор на лидер на партията

Политика

Червените плашат Нинова със съд, ако заобиколи Пленума за избор на лидер на партията

Снимка:

Шефката на контролната Комисия на партията Валя Богданова се обяви срещу незаконните инициативи на соцлидерката

Социалистите призовават лидерката си Корнелия Нинова да извади списъка на съгласните да се наруши устава на БСП и да се пристъпи към избор на лидер на партията без Пленум, съобщи Агенция ПИК. Въпреки че соцлидерката се оправдава с пандемията и факта, че здравното министерство ограничава събирането на повече от 10 души в закрити помещения, недоволните от погазването на Устава настояват за свикването на Национален съвет, за да се вземе легитимно решение за провеждането на вътрешнопартийните избори за председател и заседание на конгреса.

„Всякакви други ходове на Нинова по тези проблеми ще бъдат обжалвани в съда“, предупреди шефката на контролната Комисия на партията Валя Богданова. В писмо до членовете на Националния съвет на БСП Богданова настоява за спазването на Устава на партията, след като Нинова си позволява да събира „на подпис“ съгласието им за рестарт на отчетно-изборната кампания, за да насрочи нови дати за прекия избор на лидер на БСП.

"В Устава на БСП възможност за вземане на решение "на подпис" не е предвидена. Националният съвет приема решенията си на свои заседания, провеждани при условията на чл. 6, ал. 1 - с присъствието на повече от половината от членовете му“, напомня Богданова. Тя настоява, че решенията, свързани с провеждането на отчетно-изборната кампания в партията, особено за свикване на конгрес /с определяне на дата, час и място/ и насрочването на дата за прекия вътрешнопартиен избор за председател не са "технически въпроси", са свързани с организационни и правни последици."    


Коментари (2)

Бай Гроздан Поради липса на кебапчета, тази година на Бузлуджа ще бъдат раздавани мръвки на корем от старата, изпитана партийна рецепта „Крушовишка биволица на чеверме“, изпечена на поляната! Верните партийни дрОгаре и дрОгарке ще останат много доволни и за още ще питат!
29.05.2020 22:55 / Отговор
Иво Бсп се самоизяждат от няколко години!Да се самоизядат, да се самозакрят от алчност за власт и пари в милиарди!Светла им памет, Амин!
30.05.2020 09:23 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още