Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Честито ни евро от 01.01.2026! Кокорчо далеч от Министерство на финансите, че да не ревем после!

Мрежата

Честито ни евро от 01.01.2026! Кокорчо далеч от Министерство на финансите, че да не ревем после!

Честито ни евро от 01.01.2026! Кокорчо далеч от Министерство на финансите, че да не ревем после! - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Тома Николов

ДА Е МАЛКО, ДА Е МАЛКО, КОЛКО ДА Е МАЛКО???

На България не ѝ стига само 1%, за да изпълни критерия за инфлация и да влезе в еврозоната! Така тръбят "добрите сили"! Звучи като едно нищо, дето се вика - "на косъм сме", ама пусто късмет и едно полузатваряне на очи не ни е стигнало да влезем...

НЕ Е БАШ ТАКА!

При референтна стойност от 4.1% ние имаме инфлация 5.1%, почти една четвърт над нормата! За мъжете ще го обясня футболно - това е все едно Меси да прати топката 2 метра вдясно от вратата или 60 см над горната греда. Не е като да е пропуснал с малко, нали???

За жените ще го обясня модерно: Представете си, че сте с нови обувки с висок ток! Едното токче е 10 см, а другото - 12.5 см. Никаква разлика, нали???

Имаме огромен шанс до края на годината да влезем в норма, трябва само да не допускаме Кокорчо да припари до Раковски 102 (там е Минфин). Мога да изброя поне 5 негови отделни конкретни политики, без ВСЯКА от които щяхме да сме в норма: посредниците при газа и оскъпяването от 40%, дерогацията на Лукойл, безумията с цената на тока за промишлени нужди, изкуственото напомпване на ниските пенсии, огромният изтеглен външен дълг, нераздадените субсидии в земеделието! Всъщност, станаха шест, ако някой брои, но мога да посоча поне още 60 грешни микро и макрополитики на Кокорчо, всяка от които е довела до десета или две инфлация, а някои и до повече. Готов съм да споря с всеки лилаворозов икономист по въпроса и целият бизнес и всички потребителски организации ще са на моя страна!

Технологично е глупост да влезем в еврозоната в средата на годината - смяна на счетоводството, объркване насред туристическия сезон и прочее съпътстващи неуредици.

Така че честито ни евро от 01.01.2026!

И пак, не забравяйте - Кокорчо далеч от Министерство на финансите, че да не ревем после!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети