Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Чистка в БСП: Изключиха отново Добрев, заедно с него още 13

Политика

Чистка в БСП: Изключиха отново Добрев, заедно с него още 13

Чистка в БСП: Изключиха отново Добрев, заедно с него още 13 - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Добрев да бъде отново изключен от БСП, а заедно с него от партията да бъдат изключени още 13 души. Две такива предложения бяха направени до ръководството в последните минути на конгреса, който заседава в зала 3 на НДК. Техен автор бе Таско Ерменков.

Изключени бяха Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, Петър Витанов, Николай Бериевски, Петя Михалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Ралица Андреева, Ваня Добрева и Мартин Жаблинков.

Поредното наказание бе подкрепено с 490 "за", 82 против и 28 въздържали.

Водещият заседанието Атанас Зафиров се позова на чл. 12, ал. 1 от устава за нарушенията им и обясни, че те са делегати на конгреса, затова той, като върховен орган, бил компетентен да разглежда партийния им статус. Те присъстват на заседанието, видно е от подписите, поради това конгресът може да обсъди партийния им статус, обясни той.

Нарушаване на принципа на демократичното единство, не работят за изпълнение на решенията на партийните органи, не работят за организационно-политическото единство на партията и не пазят доброто й име с поведението си - това са нарушенията на устава, направени от изключените делегати. По-рано днес те се качиха на трибуната в подкрепа на Петър Витанов, който поиска да вземе думата, но тя не му беше дадена, защото форумът бе в друга процедура, а не за изказвания.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети