Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Чистките продължават: Уволняват главния държавен инспектор доц. Ангел Кунчев?

Политика

Чистките продължават: Уволняват главния държавен инспектор доц. Ангел Кунчев?

Чистките продължават: Уволняват главния държавен инспектор доц. Ангел Кунчев? - Tribune.bg

Главният здравен държавен инспектор си отива, защото отказал да подпише заповедта за спирането на зелените коридори, сменя го проф. Мира Кожухарова, съобщава Скенер.нюз.

Метлата по високите етажи на властта продължава, като чистката стигна и до здравното ведомство, където служебният министър Стойчо Кацаров уволнява главния здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев. Заповедта за отстраняването на епидемиолога на републиката все още не му е връчена, но вече е готова, твърди медията.

Според запознати формалната причина, заради която си отива доц. Кунчев, е категоричният му отказ да подпише друга заповед – тази за ограничаването на зелените коридори и промяната във ваксинационния план, която в крайна сметка просъществува само няколко часа. Истината обаче е, че д-р Кацаров е влязъл в МЗ с неприкрита неприязън към доц. Кунчев и поръчение да го отстрани от поста. Още докато оглавяваше Центъра за защита правата в здравеопазването, настоящият министър не веднъж е критикувал остро противоепидемичните мерки, докладите на доц. Кунчев, дори го е заплашвал с търсене на наказателна отговорност.
Доц. Ангел Кунчев е главен държавен здравен инспектор повече от десетилетие, а през последната година буквално изнесе на гърба си битката с коронавируса. Като шеф на всички РЗИ-та в страната той успя да направи впечатляваща организация и на него се падна отговорността за повечето от тежките решения за мерките, ограниченията, тестването, логистиката за ваксините, организацията на избори по време на пандемия. Като бонус, през цялото това време, беше разпъван на кръст от журналистически въпроси и макар на няколко пъти да беше на ръба на силите и нервите си, не си позволи да уволнява водещи от частни медии.

Проблемът с „изчегъртването“ на Кунчев обаче може да се окаже сериозен, предвид че голяма част от структурите на РЗИ в страната работеха, благодарение именно на неговите умения да мотивира хората си на фона на мизерното заплащане.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (13)

Надблюдател Превратаджиите на Фатмака стават все по-гнусни, и се стремят заедно, чалгаджии, комунисти и обратни да ни го натрапят като стил на поведение в политиката!
Респект към членовете на ЩАБ-а, и всички усилия които положиха за преодоляване на пандемията!
19.05.2021 11:36 / Отговор
Fox Пълен простак си уйо
20.05.2021 09:45
attropo Аз питам - лицето бъчвов,накичил се с титла *дофтур*,с какво допринесе за справяне с вируса?
Цитирайте поне 1/едно/ негово адекватно изказване - НЯМА ТАКОВА,само плюнки и обиди!
Аз питам - докога,колеги от БЛС,ще търпите в своите редици тези *мИдИцински свИтИла* - дребните пари/мангърчефЪ/ и бъчвата/кацаров/?
19.05.2021 12:55 / Отговор
attropo Гледайте ги ПРОСТАЦИТЕ,налазили властта благодарение на ПРОСТАЦИТЕ,гласували за тях!
Как не се намери поне един *читав* сред тези?!?
Мисия невъзможна!
19.05.2021 13:17 / Отговор
Каква е тази държава какъв е този народ!? С какво се отблагодаряваме на най-достойните и самопожертвователните -с уволения и освиркване. Героите от Щаба. Утайката ги заменя. По-добре наистина да се махнат - те нямат място сред тази утайка. Пандемията тепърва ще се разгаря отново.
19.05.2021 14:11 / Отговор
Fox "Героите от щаба" Баси зверския трол дето си.
20.05.2021 09:47
Аналитично и апокалиптично Как Рашков да подаде оставка, като го готвят за главен прокурор още тази година, след като приемет проектозаконите на Хр. Иванов?!?
19.05.2021 15:40 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети