Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Член на НС на БСП: Не е логично Нинова да е вицепремиер

Политика

Член на НС на БСП: Не е логично Нинова да е вицепремиер

Член на НС на БСП: Не е логично Нинова да е вицепремиер - Tribune.bg

"Кандидатурата на Корнелия Нинова за вицепремиер и на Иван Върляков за земеделски министър са изненадващи кандидатури. За мен е нелогично, бидейки в оставка, Корнелия Нинова да бъде вицепремиер". Това каза по NOVA NEWS Боян Балев, член на НС на БСП.

Той каза, че не е получил коалиционното споразумение и е запознат само с частта, публикувана от медиите. "Това е някаква обща част, която е медиите публикуваха. Мисля, че не е редно да е така. Във всички случаи ще бъде трудно", каза той.

 "БСП не е в позиция да поставя условия, трудно можем да преговаряме, защото първо, на последните избори имаме вероятно най-ниският резултат на БСП от 100 години. Така че ние не сме в пзиция да преговаряме, можем само да се съгласим с това, което ни се предлага. В тази ситуация ние не можем да отидем на нови избори", заяви още той. 

По думите му утре няма да има гласуване на имена на министри, защото Изпълнителното бюро не предлага нещо такова. "Вероятно конкретните имена ще бъдат гласувани следващата седмица. На този етап са ни изпратили само дневен ред за заседанието на НС - обсъждане на споразумението и анализ на изборния резултат", разкри той.

Боян Балев коментира още, че има внесена точка за добаване в дневния ред за заседанието на НС утре - за оставката на Корнелия Нинова. "Няма никакъв проблем да има такова гласуване и утре да има временно изпълняващ длъжността временно изпълняващ", каза още той. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети